Лечение на паника, лечение и профилактика

Причината за повечето пристъпи на паника не е ясна, така че лечението може да е различно за всеки човек. Лекарството се използва за профилактика и / или незабавно облекчаване на симптомите и обикновено е основната линия на лечение. Освен това, психотерапията, като когнитивно-поведенческа терапия, релаксация и / или медитация, често се използват за подпомагане на отпускането на тялото и облекчаване на тревожността.

Фобиите са ирационални и обезпокоителни страхове, които създават непреодолимо желание да се избегне ужасния обект или ситуация. Човек с фобия разбира, че страхът е прекомерен или неоснователен. Но усилието да се съпротивлява само донася повече тревога; Фобиите често започват в детството. Хората, които страдат от фобии, често се страхуват от нещо конкретно като микроби, бъгове, училище, зъболекари, шофиране, вода, балони, змии, високи места (акрофобия) или затворени пространства (клаустрофобия). Страхът обикновено е …

Някои антидепресанти могат да помогнат за предотвратяване на тревожност и намаляване на честотата и тежестта на паничните атаки, но не се използват за незабавно облекчение по време на атака. Често използваните антидепресанти са селективните инхибитори на обратното захващане на серотонина (SSRIs) като Prozac, Paxil, Celexa, Lexapro и Zoloft. Тази група лекарства често се смята за първа линия на лечение на паническо разстройство.

Някои нови антиконвулсанти, като Lyrica и Neurontin, също започнаха да показват стойност в научните изследвания като експериментални лечения за някои тревожни разстройства, включително паническо разстройство.

Важна забележка относно лекарствата; Някои от тези лекарства могат действително да предизвикат тревожните симптоми на атака на паника. Често е най-добре да започнете с ниска доза и бавно да увеличавате лекарствата, както препоръчва вашият доставчик на здравни услуги.

За превантивни или поддържащи грижи, психотерапията предлага подкрепа и помага да се сведе до минимум страхът. В някои случаи само психотерапията може да изчисти разстройството. Когнитивно-поведенческата терапия помага на хората да се научат да се справят с панически симптоми, като ги учи да разберат, че чувството им, че нещо страшно ще се случи, всъщност е ирационална мисъл или вяра – фалшива тревога. CBT постепенно излага и десенизира хората в ситуации, които предизвикват чувство на тревожност и паника, което може също да предизвика физически симптоми, включително чувството, че имате сърдечен удар или луд. Някои поведенчески терапевти преподават техники на дишане и мускулна релаксация, за да помогнат на страдащите да придобият чувство за по-добър контрол върху тялото си по време на паническа атака, въпреки че много експерти смятат, че когнитивният подход на “преструктурирането”

Новата поредица от имейли за диагностициране, лечение и преживяване на преяждане