Оксикодон и налоксон (орален път) описание и търговски марки

Канадска марка

Комбинацията от оксикодон и налоксон се използва за лечение на болка, която е достатъчно тежка, за да изисква ежедневно, денонощно, продължително лечение с опиоиди и когато други болкоуспокояващи лекарства не работят достатъчно добре или не могат да бъдат толерирани.

Оксикодон принадлежи към групата лекарства, наречени наркотични аналгетици (болкоуспокояващи лекарства). Той действа върху централната нервна система (ЦНС), за да облекчи болката. Налоксон се използва за лечение на опиоидна авария, като например предозиране или възможно предозиране на наркотично лекарство.

Комбинацията от оксикодон и налоксон не трябва да се използва, ако се нуждаете от лекарства за болка само за кратко време, като например при възстановяване от операция. Не използвайте това лекарство, за да облекчите леката болка или в ситуации, при които неркотичното лекарство е ефективно. Това лекарство не трябва да се използва за лечение на болка, която имате само от време на време или “ако е необходимо”.

Когато оксикодон се използва дълго време, той може да стане навик-образуващ, причинявайки умствена или физическа зависимост. Въпреки това, хората, които продължават болката, не трябва да оставят страха от зависимост да ги предпазват от употребата на наркотици, за да облекчат болката си. Не е вероятно да възникне психическа зависимост (пристрастяване), когато се използват наркотици за тази цел. Физическата зависимост може да доведе до нежелани реакции при отнемане, ако лечението спира изведнъж. Обаче, тежките нежелани реакции при отнемане обикновено могат да бъдат предотвратени чрез постепенно намаляване на дозата за период от време, преди лечението да се спре напълно.

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Таблетка, разширено освобождаване

Този продукт се предлага в следните дозови форми