Оксикодон (перорален път) предпазни мерки

Много важно е Вашият лекар да проверява напредъка Ви, докато приемате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Това лекарство може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Незабавно потърсете лекаря си, ако имате обрив, сърбеж, дрезгавост, затруднено дишане, неприятности при поглъщане или оток на ръцете, лицето или устата, докато използвате това лекарство.

Не използвайте повече от това лекарство или го приемайте по-често, отколкото Ви каже лекарят. Това може да бъде животозастрашаващо. Симптомите на предозиране включват силно замаяност или слабост, забавен сърдечен ритъм или дишане, гърчове, затруднено дишане и студена, залепнала кожа. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако забележите тези симптоми.

Това лекарство ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които могат да Ви направят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или лекарства за алергии или настинки, седативи, успокоителни средства или лекарства за сън, други медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за гърчове или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици. Проверете при Вашия лекар, преди да приемате някое от тези лекарства, докато използвате това лекарство.

Това лекарство може да бъде навик. Ако смятате, че лекарството не работи, не използвайте повече от предписаната от Вас доза. Посъветвайте се с Вашия лекар за инструкции.

Замаяност, замаяност или припадък може да се появи, когато се изправите изведнъж от легнало или седнало положение. Повдигането бавно може да помогне да се намали този проблем. Също така, леглото за известно време може да облекчи замаяността или замайването.

Това лекарство може да ви замаяе, да ви събуди или да заспите. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да използвате машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни или не сте бдителни.

Използването на наркотици за дълго време може да доведе до тежка запек. За да предотвратите това, Вашият лекар може да ви насочи да вземате лаксативи, да пиете много течности или да увеличите количеството фибри в диетата си. Не забравяйте да следвате внимателно указанията, защото продължаващият запек може да доведе до по-сериозни проблеми.

Ако сте използвали това лекарство редовно в продължение на няколко седмици или повече, не променяйте дозата си или внезапно преустановете употребата му, без да се консултирате с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която използвате, преди да го спрете напълно. Това може да ви помогне да предотвратите влошаване на състоянието си и да намалите вероятността от симптоми на отнемане, като коремни или стомашни спазми, тревожност, повишена температура, гадене, хрема, потене, треперене или проблеми със съня.

Използването на това лекарство, докато сте бременна, може да доведе до сериозни нежелани реакции при новороденото. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако мислите, че сте бременна или планирате да забременеете, докато използвате това лекарство.

Уверете се, че всеки лекар или зъболекар, който ви лекува, знае, че използвате това лекарство. Това лекарство може да повлияе резултатите от определени медицински изследвания.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.