От менюто: jeff michaud

Най-ценният готвач на урока Джеф Михауд, научен по време на 3-те години, в които е прекарал готвене в Северна Италия, е имал по-малко общо с храната, отколкото със семейството.

Храненето в Италия винаги се е случвало на масата със семейството около вас, особено в неделя “, казва Михауд, носител на наградата” Джеймс Бърд “за най-добър средноатлантически готвач за 2010 г.” Време е да се насладите на живота си и да го изразходвате с тези, които Любов – не го виждате толкова често в Съединените щати.

Италия също е там, където Михауд, на 36 години, започва своето семейство. Той се запознал със съпругата си Клавдия, докато усъвършенствал уменията си в кухнята в Бергамо, в подножието на Алпите.

Както пише в “Ядене на Италия: кулинарно приключение на готвача”, дебютният му готварски книга, публикуван миналата есен, “Аз се влюбих в любовта не само с жена, но и със семейството, кухнята и културата”.

В ресторантите си той предизвиква себе си и персонала си, за да съответстват на нивото на готвене, което му харесва в чужбина. Те правят свои собствени salumi (излекувани меса), например. “Нищо, което получаваме, не може да се сравнява”, казва Михауд. “Трябва да сме по-изобретателни тук, за да имаме същите качествени продукти, които имат в Италия.

За да остане във форма, Michaud кутии или практики бразилски jiu-jitsu повечето сутрин. След това седна за закуска заедно със съпругата си и 3-годишната си дъщеря Гая, преди един дълъг ден в кухнята.

Главните готвачи прекарват много време в ресторанта, но трябва да отделите време за себе си и вашето семейство “, казва той.” Някои нощи се опитвам да се прибера вкъщи по-рано, за да сложа дъщеря си в леглото, семейството.

Михауд и съпругата му вече обучават Гая какво означава да ядеш добре. “Дъщеря ми все още трябва да яде бързо хранене – вместо това тя яде стриди, миди, скариди, заек”, казва той. “Ние готваме това, което искаме, и тя яде това, което готвим. Още родители трябва да следват този модел.

У дома Михауд казва: “Опитвам се да поддържам ястията супер лесна, така че обикновено използвам грила.” Рецептата за телешко месо, която споделя, е пример за начина, по който предпочита да готви. “Обичам простотата му.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Пиле, шоколад, салати, десерти, супа