Хранене и добавки на всяка възраст

Доброто хранене е важно на всички етапи от живота. Всеки има нужда от едни и същи хранителни вещества, но необходимите количества варират в зависимост от възрастта, а храната не винаги осигурява всички необходими хранителни вещества от детството през вашият възрастен живот.

“Повечето бебета удвояват теглото си с шест месеца и утрояват с 12 месеца”, казва Vandana Sheth, RD, говорител на Dietetic Association в Лос Анджелис.

Децата не могат да консумират толкова калории, колкото възрастните, така че диетата им трябва да е по-висока в сравнение с по-възрастните деца или възрастни, казва Шит. Мазнините доставят повече от два пъти калориите на въглехидрати или протеини.

Мазнината също така доставя есенциални мастни киселини, които подпомагат правилното развитие на мозъка. Кърмата, детската храна и животинските продукти осигуряват мазнини и холестерол, които са необходими за здравата нервна система.

Бебетата се нуждаят от витамин D всеки ден, започвайки много рано, за да изградят силни кости и зъби. Имайте предвид, че кърмата обикновено е с ниско съдържание на витамин D.

“Бебетата, които пият по-малко от 27 до 32 унции детска храна на ден или които получават комбинация от кърма и детска формула, се нуждаят от 400 IU витамин D капки дневно”, казва д-р Алана Левин, педиатър в Tappan, NY Говорете с Вашия лекар относно изискванията за витамин D на вашето бебе.

Бебетата се раждат с почти цялото желязо, от което се нуждаят през първите шест месеца от живота си. След това хранителният желязо трябва да се увеличи драстично.

Желязото поддържа бързия растеж и развитие на бебето. Сервирайте бебета с желязо-обогатени продукти, включително храни за кърмачета и зърнени храни за кърмачета, и богати на желязо храни, като пюре. Децата могат да развият дефицит на желязо още девет месеца, което е, когато Левин започва да тества ниско съдържание на желязо.

На около 12 месеца растежът на детето се забавя, така че той няма да яде толкова много, колкото и в ранна детска възраст. Предлагайте пълномаслено краве мляко или обогатени соеви напитки, за да осигурите адекватни калории. Децата се нуждаят от около 1400 калории на ден.