Извънборсовите лекарства за болка при болки и сънните хапчета помагат при моята безсъние. Трябва ли да видя лекар?

Отговор b; Kristen A. Binaso, RPh, FASCP, ККП

Pharmacis; Асоциация на фармацевтите

Определено бих препоръчал да се види лекар или доставчик на здравни услуги. Една от често срещаните причини за безсъние е болката и ние всички осъзнаваме сега, че нивото на болката ви е различно от моето ниво на болка и това би могло да бъде причината за нея.

Другото нещо е, какви болкоуспокояващи приемате? Приемате ли много ацетаминофен или тиленол? Също така приемате Мотрин или Ибупрофен?

Какви други помощни средства за сън приемате отгоре? Разбирате ли, че тиленоловия премиер има тиленол в него на всичкото от тези ацетаминофен, които бихте могли да приемате? Така че искаме да се уверим, че доставчикът на здравни услуги или лекар са наясно с тази ситуация. Фармацевтът трябва да е наясно с тази ситуация, ако приемате лекарства, отпускани с рецепта, и болката наистина трябва да бъде оценена. Въпреки че казвате, че се справяте добре, има някои медикаменти, които се отпускат по лекарско предписание, или може да се наложи да отидете на физиотерапия, което може да е по-добра опция и може да не се налага да разчитате на толкова много лекарства.

SOURCE

Kristen A. Binaso, RPh, ККП, FASCP, фармацевт, фармацевтична асоциация.