Лечение на тумори на яйчникови зародишни клетки (pdqto): [] – обща информация за тумори на яйчниковите зародишни клетки

Танковият тумор на яйчниците е заболяване, при което се образуват злокачествени (ракови) клетки в клетките на яйчниците в яйцеклетките.

Яйчниците са двойка органи в женската репродуктивна система. Те са в таза, по една от всяка страна на матката (кухият, крушовиден орган, където расте плода). Всеки яйчник е около размера и формата на бадем. Яйчниците произвеждат яйца и женски хормони; Анатомия на женската репродуктивна система. Органите в женската репродуктивна система включват матката, яйчниците, фалопиевите тръби, шийката на матката и влагалището. Матката има мускулен външен слой, наречен миометриум, и вътрешна обвивка, наречена ендометриум.

Танковият тумор на яйчниците е общо име, което се използва за описание на няколко различни вида рак. Най-честият тумор на яйчниковите зародишни клетки се нарича дисгерином. Вижте следните обобщения на PDQ за информация за други видове тумори на яйчниците

Признаците на тумор на яйчниковите зародишни клетки са подуване на коремното или вагинално кървене след менопаузата.

Овариалните тумори на зародишните клетки могат да бъдат трудни за диагностициране (намиране) рано. Често няма симптоми в ранните стадии, но тумори могат да бъдат открити при редовни гинекологични изследвания (прегледи). Обърнете се към Вашия лекар, ако имате някое от следните състояния

Тестове, които изследват яйчниците, тазовата област, кръвта и яйчниците, се използват за откриване (откриване) и диагностика на тумор на яйчниците.

Могат да се използват следните тестове и процедури