Окуфен капки

Предотвратяване на намаляването на размера на зеницата по време на операцията. Може да се използва и при други състояния, определени от Вашия лекар.

Ocufen капките са нестероидно противовъзпалително лекарство (НСПВС) капки за очи. Той действа, като блокира определено вещество, което причинява възпаление (зачервяване, подуване и дразнене).

Свържете се незабавно с Вашия лекар или медицински специалист, ако някое от тях се отнася за Вас.

Някои медицински състояния могат да взаимодействат с капките Ocufen. Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако имате някакви медицински състояния, особено ако някое от изброените по-долу се отнася за Вас

Някои лекарства могат да взаимодействат с капки Ocufen. Уведомете Вашия лекар, ако приемате други лекарства, особено някои от изброените по-долу

Това може да не е пълен списък на всички взаимодействия, които могат да възникнат. Попитайте Вашия медицински специалист, ако капките Ocufen могат да взаимодействат с други лекарства, които приемате. Проверете при вашия доставчик на здравни грижи, преди да започнете, спрете или променете дозата на което и да е лекарство.

Използвайте Ocufen капки според указанията на Вашия лекар. Проверете етикета на лекарството за точни указания за дозиране.

Посъветвайте се с вашия доставчик на здравни грижи за всякакви въпроси, които може да имате относно използването на капки Ocufen.

Всички лекарства могат да причинят нежелани реакции, но много хора нямат никакви или незначителни странични ефекти. Консултирайте се с Вашия лекар, ако някоя от тези най-често срещани нежелани лекарствени реакции се запази или стане притеснителна

Чувствителност на очите към светлината; Временно изгаряне, дразнене или опетняване на окото.

Тежки алергични реакции (обрив, уртикария, сърбеж, затруднено дишане, стягане в гърдите, подуване на устата, лицето, устните или езика); Кървене на окото; Тежко или продължително изгаряне, дразнене, сърбеж, зачервяване, ужилване или оток на окото; Промени в зрението.

Това не е пълен списък на всички нежелани реакции, които могат да възникнат. Ако имате въпроси относно нежеланите реакции, свържете се с вашия доставчик на здравни услуги. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. За да съобщите за нежелани реакции на съответната агенция, моля, прочетете Ръководството за проблеми с докладването на FDA.

Свържете се с 1-800-222-1222 (Американската асоциация на центровете за контрол на отравянията), вашия локален център за отравяния или спешното отделение.

Складирайте Ocufen капки между 59 и 77 градуса F (15 и 25 градуса С). Съхранявайте далеч от топлина, влага и светлина. Не съхранявайте в банята. Пазете Ocufen на места, недостъпни за деца и далеч от домашни любимци.

Тази информация не трябва да се използва, за да решите дали да приемате капки Ocufen или каквото и да е друго лекарство. Само вашият доставчик на здравни услуги има познания и обучение, за да реши кои лекарства са подходящи за Вас. Тази информация не одобрява каквото и да е лекарство като безопасно, ефективно или одобрено за лечение на всеки пациент или здравословно състояние. Това е само кратко обобщение на общата информация за капките Ocufen. Той не включва цялата информация за възможните употреби, указания, предупреждения, предпазни мерки, взаимодействия, нежелани ефекти или рискове, които могат да се отнасят за капки Ocufen. Тази информация не е специфична медицинска помощ и не замества информацията, която получавате от вашия доставчик на здравни услуги. Трябва да поговорите с вашия доставчик на здравни услуги за пълна информация за рисковете и ползите от използването на капки Ocufen.