Палифермин интравенозно

Терапевтичен клас: Защитник, Стоматологичен

Употреби за палифермин

Фармакологичен клас: Кератиноцитен растежен фактор

Палифермин трябва да се дава само от или под прякото ръководство на лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За палифермин трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към палифермин или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите от инжектирането на палифермин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Въпреки че в гериатричната популация не са провеждани подходящи проучвания за връзката между възрастта и ефектите от инжектирането на палифермин, досега не са документирани никакви гериатрични проблеми.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате палифермин

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате палифермин, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на палифермин с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на палифермин. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Медицинска сестра или друг обучен медицински специалист ще ви даде палифермин в болница. Палифермин се дава чрез игла, поставена в една от вените ви.

Палифермин се дава в продължение на 3 последователни дни преди и 3 последователни дни след лечение на рак при общо 6 дози.

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го използвате.

Палифермин може да причини някои тумори (а не тумори на кръвта или костния мозък). Кажете на лекаря си веднага, ако сте имали други видове тумор или рак.

Кажете на Вашия лекар незабавно, ако получите следните симптоми след приемането на палифермин: обрив, сърбеж, зачервяване на кожата, подуване на езика или необичаен вкус в устата.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Правилно използване на палифермин

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Мукозит хлорхексидин, локално, Peridex, натриев хиалуронат, локално, Caphosol, PerioChip, Gelclair, Periogard, NeutraSal, Aquoral, Kepivance, палифермин

 Или да се присъедините към групата за поддръжка на Palifermin, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Предпазни мерки при използване на палифермин

Палифермин странични ефекти

палиферминът