План за ходене на остеоартрит

Най-трудната част от стартирането на тренировъчна програма е, добре … да започнете. Това може да бъде особено трудна задача, ако имате остеоартрит (ОА), износването и разкъсването на артрита, което причинява болки в ставите и загуба на функция за 27 милиона много хора по света.

“Разходката е лесен начин да започнете и може да ви помогне да отслабнете”, казва тя. ОА и затлъстяването са склонни да пътуват заедно, а наднорменото тегло още повече натоварва вече изкривените ви стави. Слабото отслабване може да помогне за облекчаване на болката и възстановяване на функциите в ставите.

За да направи това предизвикателство по-малко обезсърчително, създаде тази нова, експертно одобрена стъпка по стъпка 6-седмична пешеходна програма.

Стъпка 1. Получете медицинско разрешение от Вашия лекар. Не минавайте без нея, казва Торп. “Никога не започвайте тренировъчна програма, без да говорите първо с лекаря си, особено ако сте заседнал”, предупреждава тя.

Стъпка 2. Потърсете напътствие от сертифициран тренировъчен инструктор или физически терапевт, казва Торп. Ако сте естествен диван по картофите, физически терапевт може да ви помогне да разработите програмата си за ходене. Той също така може да ви помогне с вашата ходеща поза и да ви научи как да насочите правилните мускули, когато се затоплите и охладите. Ако сте по-опитен настоящ или бивш упражняващ, можете да заобиколите тази стъпка.

Стъпка 3. Стартирайте бавно. “Ако ще започнете тренировка или ходене по програма и ще я наситенете, ще се изморите”, казва тя. “Задайте реалистични очаквания.” Стремете се да ходите три пъти седмично през първите 2 седмици от тази 6-седмична програма. “Започнете постепенно и изградете до 30 минути в повечето дни от седмицата.” Дръжте дневника и записвайте напредъка си. Можете да включите информация за това колко, колко дълго и колко често ходите.

Стъпка 3а. Разчупете го. Разходката не трябва да се прави последователно, за да се брои. Това може да се направи накратко през целия ден.