Преглед – болест на Алцхаймер

Болестта на Алцхаймер е прогресивно заболяване, което унищожава паметта и други важни психически функции. На първо място, някой с болестта на Алцхаймер може да забележите леко объркване и трудност при запомнянето. В крайна сметка хората с тази болест дори могат да забравят важни хора в живота си и да преминат през драматични промени в личността.

Болестта на Алцхаймер е най-честата причина за деменция – група мозъчни нарушения, които причиняват загуба на интелектуални и социални умения. При болестта на Алцхаймер, мозъчните клетки се разграждат и умират, което води до постоянен спад в паметта и умствената функция.

Текущите лекарства за болестта на Алцхаймер и стратегиите за управление може временно да подобрят симптомите. Това понякога може да помогне на хората с болестта на Алцхаймер да увеличат максимално функцията си и да запазят независимостта малко по-дълго. Но тъй като няма лечение за болестта на Алцхаймер, важно е да потърсите помощни услуги и да се включите в мрежата за подкрепа възможно най-рано.

Болест на Алцхаймер