norpace

Като се имат предвид известните проаритмични свойства на дизопирамида и липсата на доказателства за подобрена преживяемост за всяко антиаритмично лекарство при пациенти без животозастрашаващи аритмии, употребата на дизопирамид, както и други антиаритмични средства, трябва да се запази за пациенти с животозастрашаващи камерни аритмии.

Използва за Norpace

Терапевтичен клас: антиаритмични, група IA

Тя се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Това лекарство е тествано при деца и не е доказано, че причинява различни странични ефекти или проблеми, отколкото при възрастни.

Някои нежелани реакции, като затруднено уриниране и сухота в устата, могат да се появят особено при пациенти в старческа възраст, които обикновено са по-чувствителни от ефекта на дизопирамидите, отколкото младите възрастни.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Norpace

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи дизопирамид. Може да не е специфично за Норспей. Моля, прочетете внимателно.

Вземете дизопирамид точно според указанията на Вашия лекар, въпреки че може да се почувствате добре. Не приемайте повече лекарство, отколкото е поръчано.

За пациенти, приемащи капсулите с удължено освобождаване

За пациенти, приемащи таблетки с удължено освобождаване

Това лекарство действа най-добре, когато има постоянно количество в кръвта. За да запазите количеството постоянно, не пропускайте никакви дози. Също така, най-добре е дозите да се приемат равномерно на ден и нощ. Например, ако трябва да приемате четири дози на ден, дозите трябва да са на разстояние около 6 часа. Ако това възпрепятства съня ви или други ежедневни дейности или ако имате нужда от помощ при планирането на най-доброто време, за да вземете лекарството си, консултирайте се с вашия медицински специалист.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Вашият лекар трябва да проверява напредъка Ви при редовни посещения, за да се увери, че лекарството работи правилно.

Правилно използване на дизопирамид

Не спирайте приема на това лекарство, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Спирането внезапно може да доведе до сериозна промяна в сърдечната функция.

Може да се появи замаяност, замайване или припадък, особено когато се изправите от легнало или седнало положение. Това се дължи на пониженото кръвно налягане. Възможно е да помагате бавно. Този ефект не се появява често при дози обикновено използвани дизопирамид, но не забравяйте да знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако не сте бдителни. Ако проблемът продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Дизопирамидът може рядко да причини хипогликемия (ниска кръвна захар) при някои хора. (Вижте секцията по-долу.) Ако се появят тези признаци, яжте или пийте храна, съдържаща захар, и незабавно се обадете на Вашия лекар.

Това лекарство може да причини замъглено зрение или други проблеми със зрението. Ако възникнат такива, не шофирайте, не работете с машини или не правете нищо друго, което може да бъде опасно, ако не можете да видите добре.

Дизопирамидът може да причини сухота на очите, устата и носа. За временно облекчаване на сухотата в устата, използвайте бонбони без захар или смола, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче сухота в устата продължава повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и перорални дрождени инфекции.

Това лекарство често ще ви накара да се потите по-малко, което ще позволи на тялото ви да се повиши. Използвайте допълнителни грижи, за да не се прегрявате по време на тренировка или горещо време, докато приемате това лекарство, тъй като прегряване може да доведе до топлинен удар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Предпазни мерки при използване на Norpace

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Норпейс странични ефекти

Norpace (дизопирамид)

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Аритмия амиодарон, пропанолол, верапамил, лидокаин, индерал, тикосин, меделятин, кекидин, прокаинамид, калан, дофетилид, мекситил, дизопирамид, верелан, калан SR, Pronestyl, Isoptin SR, морицизин, Quinidex Extentabs, Norpace CR