Риск от остеопороза при по-млади жени – преглед на темата

През детските и юношеските години новата кост расте по-бързо, отколкото съществуващата кост се абсорбира от тялото. След 30-годишна възраст този процес започва да се обръща. Като естествена част от стареенето, костта се разтваря и се абсорбира по-бързо, отколкото се прави нова кост, и костите стават по-тънки. По-вероятно е да имате остеопороза, ако не сте достигнали идеалната дебелина на костите (костна плътност) през детството и тийнейджърските години.

Тежкото пиене е риск за здравето по много причини, включително и върху костите; Изследванията показват, че хроничната употреба на тежки алкохолни напитки, особено по време на юношеството и младите възрастни, може драматично да повлияе на здравето на костите и да увеличи риска от остеопороза по-късно в живота; Какво съветват лекарите? Пийте по-малко за силни кости; Калцийът е основно хранително вещество за здрави кости, а алкохолът е негов враг. “Алкохолът има множество ефекти върху калция”, казва Primal Kaur, MD, специалист по остеопорозата …

Вече сте преминали през менопаузата. Повечето жени преминават през менопаузата, започвайки от 50-те години, но някои жени минават през тази промяна по-рано; дим; Не трябва да се упражнявате редовно; Не взимайте достатъчно количество калций и витамин D във вашата диета; Приемайте кортикостероиди или други лекарства, които могат да раздушат костите ви; Имайте повече от 1 алкохолна напитка на ден.