Свръхактивна щитовидна жлеза: причини, симптоми и лечение

Тенденции за здравето на жените

Хипертиреоидизмът е нарушение, при което щитовидната жлеза произвежда и освобождава повече тиреоиден хормон, отколкото тялото ви се нуждае. Вашият лекар може да ви каже, че имате “свръхактивна щитовидна жлеза” или се отнасяте до състоянието като “свръхактивна болест на щитовидната жлеза.

За жените 50-те години са крайъгълен камък. Обществото ви казва, че това е кръстопът. Вашето тяло подчертава точката. Всяка жена над 50 го чувства; Децата отиват в колеж, родителите застаряват. Възможно е да има брачни проблеми, предизвикателства за работата. Това определено е стресиращо време “, казва д-р Дженифър Зрелоф, интернист с изпълнителната здравна програма в Университетската гимназия” Еймиър “. Също така откривате, че не можете да злоупотребявате с тялото си толкова, колкото и когато сте били по-млади. Тялото ви просто не е толкова устойчиво …

Жените са пет до 10 пъти по-склонни да развият хипертиреоидизъм, отколкото мъжете.

Причините за хипертиреоидизъм включват

Болест на Грейвс. Най-честата причина за хипертиреоидизъм е автоимунното заболяване, наречено болестта на Грейвс. Имунната система на организма създава антитяло, което причинява на жлезата да направи прекомерно количество тироиден хормон. Болестта на Грейвс се развива в семейства и обикновено засяга по-младите жени.

Тиреоидит. Тиреоидит е възпаление на щитовидната жлеза. Вирусът или проблемът с имунната система причинява подуване на жлезата, изтичащи хормона на щитовидната жлеза в кръвообращението. Има няколко типа тиреоидит.

Тиреоиден възел. Един или повече бучки или възли могат да растат в щитовидната жлеза, като постепенно увеличават активността на жлезите и количеството тироиден хормон в кръвта ви.