Нистатин (вагинален път) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Нистатин обикновено идва с указания за пациента. Прочетете внимателно преди да използвате това лекарство.

Това лекарство обикновено се вкарва във влагалището с апликатор. Ако обаче сте бременна, консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате апликатора, за да поставите вагиналната таблетка.

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако състоянието Ви се е подобрило. Също така, продължете да използвате това лекарство, дори ако започнете да менструирате по време на лечението. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

съхранение

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.