Оксистат локално

Терапевтичен клас: противогъбично

Използва за Oxistat

Химически клас: Имидазол

Оксиконазол се прилага върху кожата за лечение

Оксиконазол се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Оксиконазол крем е тестван при деца и в ефективни дози не е доказано, че причинява различни странични ефекти или проблеми, отколкото при възрастни. Въпреки това, ритуални червеи рядко се среща при деца под 12-годишна възраст.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин, както при младите възрастни. Въпреки че няма специфична информация, сравняваща употребата на оксиконазол за локално приложение при възрастни пациенти с употреба в други възрастови групи, не се очаква това лекарство да причини различни странични ефекти или проблеми при по-възрастни хора, отколкото при по-младите възрастни.

Преди да използвате Oxistat

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Нанесете достатъчно оксиконазол, за да покриете засегнатите и околните области на кожата и внимателно разтривайте.

Пазете това лекарство далеч от очите, носа, устата и другите лигавици. Също така, не го използвайте във влагалището. Измийте ръцете след прилагане в засегнатите области.

За да изчистите пълната си инфекция, е много важно да продължите да използвате оксиконазол за цялото време на лечение, дори симптомите да започнат да се изясняват след няколко дни. Тъй като гъбичните инфекции може да са много бавни, може да се наложи да продължите да използвате това лекарство всеки ден в продължение на няколко седмици или повече. Ако престанете да прилагате това лекарство твърде рано, симптомите Ви може да се появят отново. Не пропускайте никакви дози.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Ако проблемът с кожата Ви не се подобри в рамките на 2 до 4 седмици или ако се влоши, се консултирайте с Вашия лекар.

За да помогнете напълно да изчистите инфекцията си и да помогнете да се уверите, че тя не се връща, добре се налагат здравословни навици. Следващите мерки ще спомогнат за намаляване на изтръпването и раздразнението и също така ще помогнат за запазването на хладно и сухо място.

Ако имате някакви въпроси относно тези мерки, обърнете се към вашия лекар.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Правилното използване на Oxistat

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Tinea Corporis клотримазол локално, кетоконазол локално, тербинафин локално, Lotrisone, Lamisil

Предпазни мерки при употребата на Oxistat

Tinea Pedis клотримазол локално, кетоконазол, локално, тербинафин локално, Lotrisone, Lamisil

Tinea Cruris клотримазол локално, кетоконазол локално, тербинафин локално, Lotrisone, Lamisil

Tinea Versicolor клотримазол локално, кетоконазол локално, тербинафин локално, миконазол локално, итраконазол, циклопирокс локално

Оксистат нежелани реакции

Оксистат (оксиконазол локално)