Орлистат (орален път) правилна употреба

Дозирането

Пропусната доза

Приемайте това лекарство само според указанията на Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар.

Това лекарство е снабдено с информация за пациента. Прочетете внимателно инструкциите в инструкциите и ги следвайте внимателно. Говорете с Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Орлистат предотвратява усвояването на някои от мазнините, които ядете. Трябва да я приемате с течности по време на хранене или до 1 час след хранене. Ако понякога пропускате храна или ядете храна, която не съдържа мазнини, трябва да пропуснете дозата орлистат.

Тъй като орлистат може да намали количеството на някои витамини, които тялото ви поглъща от храната, ще трябва да приемате мултивитаминова добавка веднъж на ден. Вземете витаминната добавка най-малко 2 часа преди или след приема на орлистат. Може да приемате и вашето мултивитаминно добавка преди лягане.

Когато използвате орлистат, вашата диета трябва да съдържа не повече от 30% калории като мазнина. Повече мазнини във вашата диета ще увеличат страничните ефекти на това лекарство. Вашият хранителен режим трябва да бъде балансиран хранително, а дневния Ви прием на мазнини, въглехидрати и протеини трябва да се разпределя на три основни хранения.

Внимателно следвайте указанията на Вашия лекар за диета с нискокалорични хранителни режими и редовно упражнение. Говорете с лекаря си, преди да започнете програма за упражнения.

съхранение

Ако използвате циклоспорин (Gengraf®, Neoral®, Sandimmune®) и левотироксин (Levothroid®, Synthroid®), не ги приемайте едновременно с приема на това лекарство. Най-добре е циклоспорин да се приема поне 3 часа преди или 3 часа след приемане на орлистат. Левотироксин трябва да се използва най-малко 4 часа преди или 4 часа след приема на орлистат.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.