Ръководството на купувача на зехтин

Ето какво да търсите, когато пазарувате за зехтин.

Екстра девствени “и” девствени “маслинови масла се обработват чрез раздробяване на маслините в каша, която се пресова за извличане на маслото (това се нарича първата преса) без използване на топлина (наречено студено пресоване). С по-високо качество, тъй като маслините, използвани за производството им, се обработват в рамките на 24 часа от брането – по-дългите маслини преминават между бране и обработка, толкова по-високо е съдържанието на свободни мастни киселини (екстра-необработеното маслиново масло може да има до 0.8% 2 процента). Екстра-необработените масла също имат повече полифеноли, отколкото необработените масла.

Маслата могат да бъдат “филтрирани” – или не. Нефилтрираните масла имат в себе си малки частици маслиново месо, което намалява срока на годност и може да се окаже мътно, ако тези частици не се утаят на дъното на бутилката.

“Чисто” зехтин или просто зехтин са под екстравагантни и девствени стандарти и са силно преработени, за да отстранят аромати и аромати. Въпреки че маслото все още е източник на мононенаситени мазнини, то е било отстранено от здрави полифеноли.

Light “,” lite “и” extra light “са чисто маркетингови термини, използвани за високо рафинирани масла, които се отнасят до леко вкус и / или цвят, а не до намалено съдържание на калории.

“Продукт на Италия” означава, че маслото е преработено в Италия, не е задължително маслините да се отглеждат там. Можете да намерите масла, които използват само италиански маслини или маслини от Гърция или Калифорния. Често, произведени от маслини от единични имоти или отделни райони на отглеждане, тези висококачествени занаятчийски масла имат по-ясни вкусове – и са по-скъпи. Когато търсите тези масла, потърсете пломби и обозначения като полезни указания за качество. (DOP) в Италия, наименованието за произход на ООН в Франция и наименованието за произход (DOP) в целия Европейски съюз (ЕС) идентифицират продуктите, произведени, преработени и приготвени в региони, известни с опит в този конкретен продукт. Съветът за маслиново масло в Калифорния (COOC) и Международният съвет за маслиновите продукти (МОК) сертифицират и дават своя знак на качествени маслини от маслини от Калифорния и ЕС, на базата на вкус и качество.

Здравословни, вкусни рецепти от и списание “Хранене добре”.

Пиле, шоколад, салати, десерти, супа