Свръхактивен пикочен мехур (инконтиненция): партньорска и семейна подкрепа

Тенденции при инконтиненция / OAB

Ако имате свръхактивен пикочен мехур (OAB), може да сте смутен да говорите за това. Вместо това може да откриете, че избягвате ситуации, в които вашият ОАБ може да причини проблеми. Това може да ви накара да се почувствате сами и това би могло да повлияе на вашите взаимоотношения.

Ако дневният ви график е продиктуван от чести и внезапни уринарни желания, които ви оставят да се разхождате за най-близката баня, а вие вече не сте виждали Вашия лекар – е време да назначите час за лечение на свръхактивния пикочен мехур; Независимо дали виждате лекар на първична помощ, лекар по вътрешни болести, уролог или гинеколог, няма значение. Това, което има значение, е, че получавате помощ за симптоми като уринарна спешност, често уриниране, събуждане често през нощта, за да уринирате, …

По принцип е по-добре да изведете трудна тема, преди партньорът ви да се чувства неудобно, за да ви попита какво се случва. Вашият партньор може да забележи тревогата ви. Може да се облекчи, за да научи, че проблемът е ОАБ, а не нещо по-сериозно от медицинска гледна точка или дори предстоящо разпадане.

След като решите да говорите, ще трябва да помислите как най-добре да го направите. Кога и къде трябва да го доведете? И как?