Щраусова папрат: употреби, странични ефекти, взаимодействия и предупреждения

Fiddlehead Fern, Fougère d’Allemagne, Fougère Autruche, Fougère à l’Autruche, Fougère de l’Autruche, Fougère Plume d’Autruche, Garden Fern, Hardy Fern, Helecho de Pluma de Avestruz, Matteuccia struthiopteris, М ..; Виж всички имена Fiddlehead Fern, Fougère d’Allemagne, Fougère Autruche, Fougère à l’Autruche, Fougère de l’Autruche, Fougère Plume d’Autruche, Garden Fern, Hardy Fern, Helecho de Pluma de Avestruz, Matteuccia struthiopteris, Matteucie Fougère- А-лю-аурух, омунда структура, петрий нодулесе, структурний германски; Скриване на имена

Птицата от щрауси е растение. Младите леторасти на папрат папрат, известни като фиданки, се използват за производството на лекарства; Хората използват патката от щрауси като гаргара за възпалено гърло; Птицата от щрауси понякога се прилага директно върху кожата за рани и кипене; В храните, фиданките се считат за сезонен деликатес. Те се предлагат в консерви, замразени или свежи. Свежите фиданки трябва да се варят най-малко 10 минути преди хранене. В противен случай те могат да причинят тежко отравяне с храна.

Птицата от щрауси може да действа като слабително. В противен случай няма достатъчно информация, за да се разбере как може да работи.

Недостатъчно доказателство за; Възпалено гърло, когато се използва като гаргара; Рани, когато се прилагат върху кожата; Сварява, когато се прилага върху кожата; Други условия. Необходими са повече доказателства за оценка на ефективността на пастърма от щрауси за тези употреби.

Стръвта на щрауси изглежда безопасна за повечето хора, когато се използва като храна, стига да се вари най-малко 10 минути преди хранене. Хранене с патица от щрауси, което не е правилно варено, може да предизвика гадене, повръщане, стомашни спазми, диария, главоболие и тежко отравяне с храна; Няма достатъчно информация, за да се знае дали е безопасно да се използва варена папрат папрат като лекарство; Специални предпазни мерки и предупреждения: Бременност и кърмене: Не се знае достатъчно за използването на папрат по време на бременност и кърмене. Останете на сигурно място и избягвайте употребата.

Понастоящем нямаме информация за взаимодействията на OSTRICH FERN

Подходящата доза от щраусова папрат зависи от няколко фактора, като например възрастта, здравето на потребителя и няколко други условия. Понастоящем няма достатъчно научна информация, за да се определи подходящ диапазон от дози за пастърма от щрауси. Имайте предвид, че природните продукти не винаги са задължително безопасни и дозировката може да е важна. Уверете се, че следвате съответните указания на етикетите на продуктите и се консултирайте с вашия фармацевт, лекар или друг медицински специалист преди употреба.

Препратки

Центрове за контрол на заболяванията и предхождащи Отравяне на щрауси от папрат Ню Йорк и Западна Канада, 1994. JAMA 199; 273: 912-3.

Естествени лекарства Пълна база данни за потребителите. Вижте пълната професионална версия на природната медицина. Факултет “Терапевтични изследвания 2009”.

Ex. Женшен, витамин С, депресия