преглед

Изпитването на случайна тревожност е нормална част от живота. Въпреки това, хората с тревожни разстройства често имат силна, прекомерна и постоянна тревога и страх от ежедневните ситуации. Често тревожните разстройства включват повторни епизоди на внезапно чувство на силна тревожност и страх или ужас, които достигат пик в рамките на няколко минути (пристъпи на паника).

Тези чувства на тревожност и паника пречат на ежедневните дейности, трудно се контролират, не са пропорционални на действителната опасност и могат да продължат дълго време. Можете да избегнете места или ситуации, за да предотвратите подобни чувства. Симптомите могат да започнат през детските или юношеските години и да продължат до зряла възраст.

Примери за тревожни разстройства включват генерализирано тревожно разстройство, социално тревожно разстройство (социална фобия), специфични фобии и разстройство на сексуално разстройство. Можете да имате повече от едно тревожно разстройство. Понякога тревожността е резултат от медицинско състояние, което се нуждае от лечение.

Каквато и да е форма на тревожност, която имате, лечението може да помогне.

Грижа за безпокойството

Посетете Вашия лекар