NovoSeven

Сериозни артериални и венозни тромботични събития са свързани с употребата на коагулационен фактор VIIa. Пациентите трябва да бъдат информирани за рисковете и да знаят признаците и симптомите на тромботични и тромбоемболични събития. Монитор за признаци / симптоми на тромбоза и активиране на коагулационната каскада.

Използва се за Novoseven

Терапевтичен клас: хемостатичен

Фактор VIIa е произведен от човека протеин, произведен за репликиране на естествения активиран фактор VII (фактор VIIa) в организма. Използва се за спиране на кървенето от наранявания при пациенти с хемофилия, като помага на кръвта да се съсирва.

Фактор VIIa трябва да се дава само от или под прякото наблюдение на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до момента, не са показали педиатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на фактор VIIa при деца.

Не са провеждани адекватни и добре контролирани проучвания за връзката на възрастта с ефектите на фактор VIIa при гериатрични пациенти.

Преди да използвате Novoseven

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел предоставя информация за правилното използване на редица продукти, които съдържат коагулационен фактор viia. Той може да не е специфичен за Novoseven. Моля, прочетете внимателно.

Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист ще ви даде това лекарство. Това лекарство се дава чрез игла, поставена в една от вените ви.

Много важно е Вашият лекар да провери внимателно напредъка ви, докато приемате това лекарство, за да сте сигурни, че той работи правилно. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции, включително анафилаксия. Анафилаксията може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Кажете на лекаря си веднага, ако имате обрив, сърбеж, затруднено дишане, проблеми с гълтането или подуване на ръцете, лицето или устата, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да увеличи шанса Ви да имате проблеми със съсирването на кръвта. Рискът е по-висок, ако имате медицинско заболяване като дисеминирана интраваскуларна коагулация (DIC) или тежко артериално заболяване или ако приемате някои лекарства за кръвосъсирване. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако имате внезапно или тежко главоболие, проблеми с визията или говора, болка в гърдите, недостиг на въздух или скованост или слабост, докато приемате това лекарство.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

Правилно използване на коагулационния фактор viia

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Фактор VII дефицитен фактор ix комплекс, Profilnine SD, NovoSeven RT, Proplex Т, коагулационен фактор viia

Хемофилия А дезмопресин, траннексамова киселина, DDAVP, Advate, Cyklokapron, Сърдечен, Елоктат

Хемофилия B BeneFix, Alprolix, фактор ix комплекс, Profilnine SD, мононин, Proplex Т

Предпазни мерки при употребата на Novoseven

Novoseven странични ефекти

Novoseven (коагулационен фактор viia)