P-v-tussin сироп

Хлорфенираминът е антихистамин, който намалява естествения химичен хистамин в организма. Хистаминът може да предизвика симптоми на кихане, сърбеж, воднисти очи и хрема.

Хидрокодонът е лекарство за наркотична кашлица.

Псевдоефедринът е деконгестант, който свива кръвоносните съдове в носните проходи. Разширените кръвоносни съдове могат да причинят назална конгестия (запушен нос).

Хлорфенирамин, хидрокодон и псевдоефедрин е комбинирано лекарство, използвано за лечение на хрема или запушен нос, задръстване на синусите и кашлица, причинено от обикновена настинка или грип.

Хлорфенирамин, хидрокодон и псевдоефедрин могат също да се използват за цели, които не са изброени в това ръководство за медикаменти.

Не използвайте това лекарство, ако сте използвали МАО инхибитор през последните 14 дни, като изокарбоксазид, линезолид, инжектиране на метиленово синьо, фенелзин, разагилин, селегилин или траннилципромин.

Не трябва да използвате това лекарство, ако наскоро сте използвали алкохол, успокоителни, транквиланти или други наркотични лекарства.

Не използвайте това лекарство, ако сте приемали МАО инхибитор през последните 14 дни. Може да възникне опасно лекарствено взаимодействие. МАО инхибиторите включват изокарбоксазид, линезолид, инжектиране на метиленово синьо, фенелзин, разагилин, селегилин и траннилципромин.

Не трябва да използвате хлорфенирамин, хидрокодон и псевдоефедрин, ако сте алергични към него или ако наскоро сте употребявали алкохол, успокоителни, транквиланти или други наркотични лекарства.

За да сте сигурни, че това лекарство е безопасно за Вас, кажете на Вашия лекар, ако имате такива

Блокиране на храносмилателния тракт (стомаха или червата)

Диария, възпалително заболяване на червата

Колостомия или илеостомия

Чернодробно или бъбречно заболяване

сърдечно заболяване

глаукома

Запушване на пикочния мехур или други проблеми с уринирането

Увреждане на главата или мозъчен тумор

Астма, ХОББ, сънна апнея или друго разстройство на дишането

Разстройство на щитовидната жлеза

Феохромоцитом (тумор на надбъбречната жлеза)

ниско кръвно налягане; или

Ако сте дехидратирани.

Не е известно дали това лекарство ще увреди неродено бебе. Ако използвате хидрокодон докато сте бременна, вашето бебе може да стане зависимо от лекарството. Това може да доведе до животозастрашаващи симптоми на абстиненция в бебето след раждането. Бебета, родени в зависимост от навик, формиращи лекарства, може да се нуждаят от медицинско лечение в продължение на няколко седмици. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Хлорфенираминът, хидрокодона и псевдоефедринът могат да преминат в кърмата и да навредят на кърмачето. Не трябва да кърмите, докато използвате това лекарство.

Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не приемайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Хидрокодонът може да бъде навик. Никога не споделяйте това лекарство с друг човек, особено с някого, който има анамнеза за злоупотреба с наркотици или пристрастеност. Съхранявайте лекарството на място, където другите не могат да стигнат до него. Продажбата или разпространението на това лекарство е против закона.

Злоупотребата с навик, образуваща лекарство може да причини пристрастяване, предозиране или смърт. Продажбата или разпространението на това лекарство е против закона.

Може да приемате това лекарство със или без храна.

Измерете течността с дозиращата спринцовка или със специална доза-мерителна лъжица или медицинска чаша. Ако нямате устройство за измерване на дозата, попитайте фармацевта си за едно.

Съхранявайте на стайна температура далеч от влага и топлина.

Проследявайте количеството лекарства, използвани от всяка нова бутилка. Хидрокодонът е наркотик на злоупотреба и трябва да сте наясно, ако някой използва неправилно или без рецепта лекарството.

Тъй като това лекарство се използва, когато е необходимо, може да не сте на схема на дозиране. Ако сте в график, използвайте пропуснатата доза веднага щом си спомните. Пропуснете пропуснатата доза, ако е почти време за следващата насрочена доза. Не използвайте допълнително лекарство, за да компенсирате пропуснатата доза.

Потърсете спешна медицинска помощ или обадете се на линия за помощ при отравяне на 1-800-222-1222. Предозирането на хидрокодон може да бъде фатално.

Симптомите на предозиране могат да включват екстремна сънливост, зрението на учениците, обърканост, студена и студена кожа, слаб пулс, плитко дишане, припадък или дишане, което спира.

Това лекарство може да причини замъгляване на зрението и да наруши вашето мислене или реакции. Бъдете внимателни, ако шофирате или правите нещо, което изисква да сте бдителни и да виждате ясно.

Пиенето на алкохол може да увеличи някои странични ефекти на хлорфенирамин, хидрокодон и псевдоефедрин.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция: копривна треска; Затруднено дишане; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Спрете да използвате това лекарство и незабавно се свържете с Вашия лекар, ако имате такива

Удари сърдечен ритъм или треперене в гърдите

Усещане за светлина, като че можеш да излезеш

Тежко безпокойство, объркване, страх

Болезнено или трудно уриниране

Малко или никакво уриниране; или

Опасно високо кръвно налягане – силно главоболие, замъглено зрение, удари в шията или ушите, тревожност от носа, тревожност, объркване, тежка болка в гърдите, задух, неравномерен сърдечен ритъм.

Нежеланите реакции като сухота в устата, запек и объркване може да са по-вероятни при по-възрастни хора.

Честите нежелани реакции могат да включват

Замайване, сънливост

Промени в настроението

замъглено зрение; или

Гадене, повръщане.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Може да съобщите за нежелани реакции на FDA на 1-800-FDA-1088.

Приемането на това лекарство с други лекарства, които ви карат да сънувате или да забавите дишането си, може да доведе до опасни или животозастрашаващи странични ефекти. Посъветвайте се с Вашия лекар, преди да вземете хлорфенирамин, хидрокодон и псевдоефедрин с хапче за сън, лекарство против наркотична болка, мускулна релаксация или лекарство за тревожност, депресия или гърчове.

Други лекарства могат да взаимодействат с хлорфенирамин, хидрокодон и псевдоефедрин, включително лекарства без рецепта и лекарства без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

 Cerner Multum, Inc. Версия: 4.01. Дата на ревизията: 2016-02-11, 7:48:05 AM.