Орално здраве за малки деца: 8 начина за защита на зъбите на вашето дете

Майкъл Фридман, ДД; На 22 март 2015 г.

Можете да задържите детето си да претърпи зъбния гниене, като стартира зъболекарството си рано. Следвайте тези стъпки, за да предотвратите кухини и да запазите красивата си усмивка здрава.

Вашето дете трябва да види зъболекар на първия си рожден ден. Ранното превантивно лечение спестява пари в дългосрочен план. Докладът на CDC показва, че разходите за стоматологични грижи са почти 40% по-ниски в продължение на 5 години за деца, които виждат зъболекар на 5-годишна възраст.

Четкането е от решаващо значение от началото. Преди бебето ви да има зъби, можете внимателно да си почиствате венците. Използвайте вода върху четка за зъби за бебета или ги почиствайте с мека кърпа.

Когато зъбите на вашето бебе се появят, изчеткайте два пъти дневно с детска четка за зъби и флуорирана паста за зъби.

Започнете, когато два зъба докосват един друг. Посъветвайте се с вашия зъболекар за техники и графици.

Четка и конци точно преди лягане. След това не давайте на детето си никаква храна или напитка, освен вода, до следващата сутрин.

Вашият зъболекар може да предложи, когато детето Ви трябва да започне да използва вода за уста. Ще трябва да изчакате, докато той знае как да го изплюе.

Не поставяйте вашето бебе или по-голямо дете надолу за една дрямка с бутилка сок, формула или мляко. Захарни течности, които се придържат към зъбите си, хранят бактерии, които могат да причинят разлагане на зъбите.

Ако трябва да дадете на детето си бутилка, за да си легнете, уверете се, че съдържа само вода.

Много родители мислят, че сокът е здравословен избор за едно питие, но може да доведе до кариес.

Ограничете детето си до не повече от 4 унции на ден от 100% плодов сок. Да се ​​дават само сладки напитки и храни на хранене и да се използва сок като храна.

Шиша чаша може да помогне на децата да се преместят от бутилка до чаша, но не го оставяйте да пие от нея през целия ден. Използването му твърде много може да доведе до разпад на гърба на предните зъби, ако напитките са захарни.