Преглед – варикозни вени

Обикновено вените връщат кръв от останалата част от тялото ви до сърцето ви, така че кръвта може да бъде рециркулирана. За да върнете кръв към сърцето си, вените в краката ви трябва да работят срещу гравитацията. Разширените вени могат да бъдат причинени от отслабени клапани (некомпетентни клапани) във вените, които позволяват на кръвта да се обедини във вените ви, вместо да пътува до сърцето ви.

Разширени вени

Разширени вени

Паяковите вени се появяват като тънки, червени линии или като мрежа подобни на кръвоносните съдове на повърхността на кожата. Паячните вени, лека форма на разширени вени обикновено се появяват на краката и краката.

Разширените вени са оголени, разширени вени. Всяка вена може да стане разширена, но най-често засегнатите вени са тези в краката и краката ви. Това е така, защото стои и ходи в изправено положение увеличава натиска във вените на долната част на тялото ви.

Паяк вени

За много хора варикозните вени и паяковите вени – често, леко вариране на разширените вени – са просто козметични грижи. За други хора, разширените вени могат да причинят болка и дискомфорт. Понякога разширените вени водят до по-сериозни проблеми.

Паяк вени

Разширените вени също могат да сигнализират за по-висок риск от други проблеми на кръвообращението. Лечението може да включва мерки или процедури за самообслужване от Вашия лекар, за да затворите или премахнете вените.

Лечение на разширени вени