Деца с наднормено тегло: съвети за родители

Ако детето ви е с наднормено тегло, има много неща, които можете да направите, за да им помогнете да се превърнат в здравословно тегло, докато растат.

Не се изкушавайте да поставяте детето си на диета за отслабване. Принуждаването на детето с наднормено тегло, което да гладува, може да нападне, което ги кара да искат повече храна.

Вашето дете все още расте, затова се опитайте да запазите теглото си, докато те продължават да растат на височина. По този начин те ще станат по-високи без непременно да добавят паунда и теглото им може да се премести в по-здравословен диапазон.

Като родител, понякога е трудно да се каже, че вашето дете е с наднормено тегло. Детето може да не изглежда особено тежко, за да е с наднормено тегло. И тъй като повече деца стават все по-тежки в по-млада възраст, ние сме свикнали да виждаме по-големи деца.

Стъпки за успех

Изследванията показват, че децата, които постигат здравословно тегло, са склонни да бъдат по-здрави, по-здрави, по-способни да учат и по-уверени в себе си. Също така е по-малко вероятно да имат ниско самочувствие или да бъдат тормозени. И те са много по-малко вероятно да имат здравословни проблеми в по-късния си живот.

Като родител, има много неща, които можете да направите, за да помогнете на детето ви да стане по-здравословно. Повишаването на активността им и изяждането им е важно. Ето много практически съвети, които да ви помогнат.

Ако детето ви има медицинско състояние, съветите в тази статия може да не са подходящи и първо трябва да се консултирате със своя лекар или болничен лекар.

Всеки толкова често проверявайте дали вашето дете се движи в здравословно тегло с нашия калкулатор за здравословна тежест.

Ето пет основни начина, по които можете да помогнете на детето да поддържа здравословно тегло. Можете да прочетете цялата тази страница или да кликнете върху връзките по-долу, за да отидете директно на темата, за която искате да знаете

Един от най-добрите начини за налагане на добри навици в детето ви е да бъдете добър пример за модел. Децата се учат по пример. Един от най-мощните начини да насърчите детето си да бъде активен и да се храните добре е да го направите сами.

Бъдете добър модел на подражание

Задайте добър пример, като отидете на разходка или велосипед, вместо да гледате телевизия или сърфирате в интернет. Играенето в парка или плуването с децата ви показва, че активността им е забавно и това е чудесен начин всички да прекарате време заедно.

Децата с наднормено тегло не трябва да правят повече упражнения, отколкото по-тънките деца. Тяхното допълнително телесно тегло означава, че естествено ще изгорят повече калории за една и съща дейност.

Всички деца се нуждаят от около 60 минути физическа активност на ден за добро здраве, но не е нужно да са наведнъж. Няколко кратки 10-минутни или дори пет-минутни изблици на активност през целия ден могат да бъдат също толкова добри, колкото един час-дълъг участък.

За по-малките деца това може да бъде под формата на активна игра, като игри с топка, преследване на игри като “то” и “маркер”, каране на скутер и използване на люлки на игрища, катерачни рамки и зрителни триони.

Бъдете добър модел на модела; Насърчавайте 60 минути физическа активност на ден; Съхранявайте на детски размери; Яжте здравословна храна, напитки и леки закуски; По-малко време на екрана и повече сън!

За по-големи деца това може да включва каране на колело, скейтборд, ходене до училище, прескачане, плуване, танци и бойни изкуства.

Станете активни

Разходките пеша или колоезденето на къси разстояния, вместо да използвате колата или автобуса, е чудесен начин да бъдете активни заедно като семейство – и ще спестите и пари.

Опитайте се да избегнете храненето на деца с големи размери. Има много малко официални указания за това колко деца изискват храна, така че ще трябва да използвате собствената си преценка.

Добро правило е да започнете хранене с малки порции и нека детето ви поиска повече, ако все още са гладни.

Опитайте се да не накарате детето да довърши всичко на чинията или да яде повече, отколкото иска. И избягвайте използването на плочи за възрастни за по-малки деца, тъй като ги насърчава да ядат извънгабаритни порции.

Това може да помогне, ако насърчавате детето си да яде бавно и сте поставили хранене. Можете да използвате времето за хранене като възможност да наваксате какво се е случило през деня.

Децата, както и възрастните, трябва да се стремят да ядат пет или повече порции плодове и зеленчуци всеки ден. Те са чудесен източник на фибри и витамини и минерали.

Получаването на 5 ДЕН не трябва да бъде прекалено трудно. Почти всички плодове и зеленчуци се броят за 5 А ДЕН на детето ви, включително пресни, консервирани, замразени и сушени. Също така се броят сокове, глазури, боб и варива.

Детски размери

Обезкушете детето си да има захарни храни или храни с високо съдържание на мазнини като сладкиши, сладкиши, бисквити, някои захарни зърнени храни и меки и газирани напитки, подсладени със захар. Тези храни и напитки са с високо съдържание на калории и ниско съдържание на хранителни вещества.

Намерете детето си да извлечете по-голяма част от калориите си от по-здравословни храни като плодове и зеленчуци и нишестени храни като хляб, картофи, макаронени изделия и ориз (за предпочитане пълномаслено). И преминете подсладени безалкохолни напитки за вода.

Наред със съветите, които ги карат да се движат повече, е необходимостта да се намали времето, което прекарват в седнало или легнало положение през деня. Помогнете на децата си да избягват да седнат и да лежат наоколо, тъй като това ги прави по-склонни да намалят теглото си. Ограничете времето, което харчат за неактивни забавления като гледане на телевизия, възпроизвеждане на видеоигри и възпроизвеждане на електронни устройства.

Няма трудни и бързи съвети за това колко е твърде много, но експертите съветват децата да не гледат повече от два часа телевизия всеки ден. И премахнете всички екрани (включително мобилни телефони) от спалнята им през нощта.

Също така помага на децата да останат подредени, ако спят добре. Доказано е, че децата, които нямат препоръчано количество сън, са по-склонни да имат наднормено тегло. Колкото по-малко са децата, толкова по-голям е рискът от затлъстяване. Липсата на сън може също да повлияе на тяхното настроение и поведение.

Ако детето ви има медицинско състояние, съветите в тази статия може да не са от значение и първо трябва да се консултирате с лекар или с болничен лекар.

Всички промени, които правите в диетата и начина на живот на детето, са много по-вероятни, ако промените са малки и включват цялото семейство. Ето 10 начина да станете здрави като семейство: Ако не сте сигурни какви дейности искате да опитате като семейство, използвайте това Какво е вашият спорт? Инструмент за откриване на това, за което сте най-подходящи. Физическата активност може да е по-привлекателна за детето ви, ако правите нещо като семейство. Ето 10 начина да станете активни с децата си: Получаване на идеи за включване на децата в преминаването към по-здравословен начин на живот.

Яжте здравословна храна

По-малко време на екрана и повече сън!

Разберете как една здравословна диета и упражнения могат да помогнат на детето ви да постигне по-здравословно тегло

Разберете количеството и вида на препоръчваната физическа активност за деца под 5 години; Разберете количеството и вида на физическата активност, препоръчвана за деца и младежи на възраст от 5 до 18 години; Присъединете се безплатно и вашето дете ще получи собствен персонализиран план за действие Пълен с добри идеи за придвижване.

Практически съвети за родители на деца с много наднормено тегло, включително съвети за здравословно хранене и подходяща физическа активност

Информация за здравето на децата, включително здравословна диета, фитнес, сексуално образование и стрес изпит

Деца с наднормено тегло от 2 до 5 години

Много деца с наднормено тегло: съвети за родителите

Намерете спорта, който е подходящ за вас

 6-15

Обяснете на детето как да постигнете баланса на диетата си, като използвате плочата на ядуел – показва колко те трябва да ядат от всяка група храни., Прочетете повече за това какво се има предвид като балансирана диета. Полезна – тук е информацията, за да помогне на вас и вашето дете да разберат калории. Получаване на идеи за здравословен пакетиран обяд.

Претенциозен вкус? Не е проблем с тези съвети, за да помогнете на децата си да се наслаждават на 5-дневния си девствен ден, – Вкусните 5-дневни рецепти, подходящи за семейството, – Научете колко меки или газирани напитки могат да направят децата на ден – Научете повече за здравословните напитки за деца . – Разменете храни с високо съдържание на мазнини за тези по-здравословни алтернативи. Опитайте тези захарни суапове – по-здравословни суапове за закуска, закуски и пудинги., Идеи за захарни суапове, когато пазарувате.

Научете колко деца на съня се нуждаят от възрастта си, как екрани нарушават съня на децата, съвети за сън за деца, скрити причини за наддаване на тегло.