Нистатин (вагинален път) описание и търговски марки

Нистатин принадлежи към групата лекарства, наречени противогъбични средства. Вагинален нистатин се използва за лечение на гъбични инфекции на вагината. Нистатинов вагинален крем или таблетки може да се използва и за други проблеми, определени от Вашия лекар.

Нистатин се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

Канадска марка

Този продукт се предлага в следните дозови форми

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Проучвания върху това лекарство са направени само при възрастни и няма специфична информация, сравняваща употребата на вагинален нистатин при деца с употреба в други възрастови групи.

Много лекарства не са изследвани специално при възрастни хора. Поради това може да не е известно дали те работят точно по същия начин както при по-младите възрастни или ако причиняват различни странични ефекти или проблеми при възрастните хора. Няма специфична информация, сравняваща употребата на вагинален нистатин при пациенти в напреднала възраст с употреба в други възрастови групи.

Cream; Tablet

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Уведомете вашия медицински специалист, ако приемате друго лекарство с рецепта или лекарство без рецепта.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

алергии

Нистатин обикновено идва с указания за пациента. Прочетете внимателно преди да използвате това лекарство.

Педиатрична

Това лекарство обикновено се вкарва във влагалището с апликатор. Ако обаче сте бременна, консултирайте се с Вашия лекар, преди да използвате апликатора, за да поставите вагиналната таблетка.

За да изчистите напълно инфекцията си, продължете да използвате това лекарство за цялото време на лечение, дори ако състоянието Ви се е подобрило. Също така, продължете да използвате това лекарство, дори ако започнете да менструирате по време на лечението. Не пропускайте никакви дози.

Гериатрична

Лекарствени взаимодействия

Други взаимодействия

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Дозирането

Ако пропуснете доза от това лекарство, приемете го възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Пропусната доза

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

съхранение

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

За да се помогне за излекуване на инфекцията и за предотвратяване на повторното инфектиране, са необходими здравословни навици.

Ако имате някакви въпроси, обърнете се към вашия медицински специалист.

Ако имате някакви въпроси относно сънливостта или полов акт по време на лечението с нистатин, консултирайте се с Вашия лекар.

Тъй като може да има вагинален дренаж, докато използвате това лекарство, може да се носи санитарна салфетка, за да предпазите дрехите си.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Посъветвайте се с Вашия лекар възможно най-скоро, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.