NOVOLOG

Терапевтичен клас: антидиабетичен

Използва за Novolog

Фармакологичен клас: инсулин, ултра бърза реакция

Това лекарство се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не са показали специфични за педиатрията проблеми, които биха ограничили полезността на инсулин аспарт при деца. Въпреки това, безопасността и ефикасността на комбинацията инсулин аспарт 50/50 и 70/30 при педиатричната популация не са установени.

Въпреки че не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на инсулин аспарт в гериатричната популация, не се очаква гериатрични специфични проблеми да ограничават полезността на инсулин аспарт при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат проблеми със сърцето, черния дроб или бъбреците, свързани с възрастта, което може да изисква адаптиране на дозата при пациенти, получаващи инсулин аспарт.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Novolog

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на това лекарство с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използва заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да приемате това лекарство или да Ви даде специални указания относно употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Този раздел осигурява информация за правилното използване на редица продукти, съдържащи инсулин аспарт, рекомбинантен. Може да не е специфично за Novolog. Моля, прочетете внимателно.

Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист може да ви даде това лекарство. Може да се научите как да дадете лекарството си вкъщи. Това лекарство се дава като изстрел под кожата или във вената.

Всеки пакет инсулин аспарт съдържа информационен лист за пациента. Прочетете внимателно този лист преди да започнете лечението и всеки път, когато зареждате нова информация, уверете се, че разбирате

Най-добре е да използвате различно място върху тялото за всяка инжекция (напр. Под кожата на корема или стомаха, бедрото, задните части или горната част на ръката). Ако имате въпроси относно това, свържете се с член на вашия екип за здравеопазване.

Когато се използва като инсулин на хранене, инсулинът aspart трябва да се приема в рамките на 5 до 10 минути преди хранене или непосредствено преди хранене.

Когато се използва в инсулинова помпа: Внимателно прочетете и следвайте инструкциите за външна инсулинова помпа. Този инсулин не трябва да се смесва с друг инсулин или да се разрежда, когато се използва в инсулинова помпа. Инсулинът aspart в помпата трябва да се сменя най-малко на всеки 6 дни и инфузионният комплект и мястото за поставяне да се променят най-малко на всеки 3 дни. Ако не разбирате как да използвате инсулиновата помпа, свържете се с Вашия лекар или фармацевт.

Следвайте внимателно специалния план за хранене, който ви е дал лекар. Това е най-важната част от контролирането на Вашето състояние и е необходимо, ако лекарството трябва да работи правилно. Също така, упражнявайте редовно и тествайте захар в кръвта или урината, както е указано.

Никога не трябва да смесвате инсулин аспарт с други инсулинови инжекции, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Тези инжекции обикновено се извършват отделно. Ако имате въпроси относно това, попитайте Вашия лекар или фармацевт.

Не променяйте марката, типа или дозата на Вашия инсулин, освен ако Вашият лекар не Ви каже. Когато получите ново количество инсулин, проверете етикета, за да сте сигурни, че той е правилният тип инсулин.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт за инструкции.

Правилно използване на инсулин аспарт, рекомбинантен

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Съхранявайте неизползваните флакони, химикалки или патрони в хладилника. Не замразявайте. Срокът на валидност на инсулиновия пакет ви показва колко дълго може да съхранявате лекарството в хладилника. Изхвърлете лекарството след изтичане на срока на годност.

Флаконът, който понастоящем използвате, може да се съхранява в хладилник или на стайна температура на хладно място, далеч от пряка топлина и светлина, само за 28 дни.

Касетата или химикалката, която използвате в момента, не трябва да се съхранява в хладилник. Трябва да съхранявате касетата или писалката при стайна температура на хладно място, далеч от пряка топлина и светлина, само за 28 дни.

Никога не споделяйте инсулинови писалки или касети с други при никакви обстоятелства. Не е безопасно една писалка да се използва за повече от един човек. Споделянето на игли или химикалки може да доведе до предаване на вируси на хепатит, ХИВ или други кръвни заболявания.

Вашият лекар ще иска да провери напредъка ви при редовни посещения, особено през първите няколко седмици, през които приемате това лекарство. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Предпазни мерки при използване на Novolog

Много е важно да следвате внимателно всички инструкции от вашия екип за здравеопазване

В случай на спешност – Може да има време, когато имате нужда от спешна помощ за проблем, причинен от диабета. Трябва да сте подготвени за тези извънредни ситуации. Това е добра идея

Инсулин аспарт може да причини сериозна алергична реакция, която може да бъде животозастрашаваща и изисква незабавно медицинско обслужване. Кажете на Вашия лекар незабавно, ако имате обрив, сърбеж, подуване на лицето, езика и гърлото, затруднено дишане или болка в гърдите, след като получите инжекцията.

Може да имате зачервяване на кожата, обрив, сърбеж или подуване на мястото на инжектиране. Ако това дразнене е тежко или не изчезне, обадете се на Вашия лекар. Не инжектирайте инсулин аспарт в зоната на кожата, която е червена, подута или сърбяла.

Използването на това лекарство заедно с друго лекарство за диабет (като пиоглитазон, розиглитазон, Actos®, Actoplus Met®, Avandia®) може да причини сериозни сърдечни проблеми или оток (задържане на течности). Незабавно се консултирайте с Вашия лекар, ако имате бързо задушаване, задух, болка в гърдите или дискомфорт, прекомерна уморяемост или слабост, затруднено дишане, неравномерно сърцебиене или прекомерно подуване на ръцете, китките, глезените или краката.

Твърде много инсулин аспарт може да причини хипогликемия (ниска кръвна захар). Ниско кръвно захар може да се появи и ако използвате инсулин аспарт с друго антидиабетно лекарство, забавяте или пропускате хранене или закуска, упражнявате повече от обичайното, пиете алкохол или не можете да ядете поради гадене, повръщане или диария. Симптомите на ниска кръвна захар трябва да се лекуват преди да доведат до загуба на съзнание (излизане). Различните хора могат да изпитват различни симптоми на ниска кръвна захар. Важно е да научите кои симптоми на ниска кръвна захар обикновено имате, за да можете да се лекувате бързо.

Симптомите на ниска кръвна захар включват тревожност, промяна в поведението, подобно на пиянство, замъглено виждане, студено изпотяване, объркване, депресия, затруднено мислене, световъртеж или замайване, сънливост, прекомерен глад, сърцебиене, главоболие, раздразнителност или ненормално поведение, Кошмари, неспокоен сън, треперене, неописуема реч и изтръпване в ръцете, краката, устните или езика.

Новологични странични ефекти

Novolog (инсулин аспарт)

Ако се появят симптоми на ниска кръвна захар, яжте глюкозни таблетки или гел, царевичен сироп, мед или захарни кубчета или пийте плодов сок, безалкохолни напитки или захар, разтворени във вода, за да облекчите симптомите. Също така, проверете кръвта си за ниска кръвна захар. Потърсете незабавно лекар или болница, ако симптомите не се подобрят. Някой трябва незабавно да потърси спешна помощ, ако възникнат тежки симптоми като конвулсии (припадъци) или безсъзнание. Притежавайте комплект за глюкагон, заедно със спринцовка и игла и знаете как да го използвате. Членовете на вашето домакинство също трябва да знаят как да го използват.

Хипергликемия (висока кръвна захар) може да се появи, ако не вземате достатъчно или не пропуснете доза от антидиабетното ви лекарство или инсулин, преяждате или не спазвате плана си за хранене, имате температура или инфекция или не упражнявате толкова, колкото обикновено.

Симптомите на високо кръвно захар включват замъглено зрение, сънливост, сухота в устата, зачервена, суха кожа, дихателна миризма, засилено уриниране, кетони в урината, загуба на апетит, стомашна болка, гадене или повръщане, умора, И дълбоко), безсъзнание и необичайна жажда.

Ако се появят симптоми на висока кръвна захар, проверете нивото на кръвната захар и се обадете на Вашия лекар за инструкции.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория B Няма доказан риск при хора

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Диабет, тип 2 метформин, инсулин аспарт, глипизид, Januvia, глимепирид, Victoza

Диабет, тип 1 инсулин аспарт, Lantus, Levemir, Humalog, Toujeo, Tresiba

Диабетна кетоацидоза инсулин аспарт, Humalog, натриев бикарбонат, Apidra, Humulin R

Неклетъчен хиперосмоларен синдром инсулин аспарт, Humalog, Apidra, Humulin R