Други имена за вродени сърдечни дефекти

Членове на Националния център за сърцето, белите дробове и кръвта и Детския национален медицински център обсъждат откриването на новата детска диагностика в Детската болница и как може да подобри способността ни да диагностицира и лекува вродени сърдечни заболявания.

Този разговор в Google+ от NHLBI включва старши автори от статията, публикувана онлайн в списанието Nature на 12 май 2013 г., относно първия широкомащабен анализ на последователността на вродените сърдечни заболявания. Това международно, многоцентрово съвместно изследване, подкрепено от NHLBI, ни приближава до разбирането на най-често срещания вид вродени дефекти.

Сред старшите автори са: д-р Bruce D. Gelb, директор на Института по здравеопазване и развитие на детето в Медицинската школа на Icahn на връх Синай в Ню Йорк; Кристин Е. Сейдман, професор по медицина и генетика и директор на Центъра за сърдечно-съдова генетика в Бриджъм и женската болница в Бостън и изследовател на Хауърд Хюз, и д-р Уенди Чун, клиничен и молекулярен генетик и директор на Клинична генетика в Колумбийския университет в Нова Йорк Сити. Срещата е модерирана от д-р Джонатан Р. Калтман, началник на отдел “Развитие на сърцето и структурни заболявания” в отдела по сърдечно-съдови заболявания на NHLBI и съавтор на статията.

Научете повече за това изследване и вродено сърдечно заболяване тук.

Съобщението на съответния директор

Д-р Джонатан Р. Калтман, дилър на отдела по сърдечно-съдови заболявания на NHLBI и д-р Рихтер Литън, председател на катедрата по генетика в Университета в Йейл, обсъждат откритията от първия мащабен анализ на секвенционния ген на вроденото сърце заболяване. Констатациите, публикувани онлайн на 12 март 2013 г. в списание Nature, ще информират бъдещите изследвания за причините за вродените сърдечни заболявания. Прочетете съответното съобщение за пресата тук.

Ричард Лифтън, магистър по медицина, председател на катедрата по генетика в Университета в Йейл, обсъжда значението на консорциума за педиатрична кардиологична геномика, международно, многоцентрово съвместно изследване, подкрепено от НХЛБИ. Прочетете съответното съобщение за пресата тук.