Затваряне на затлъстяването

Говоренето с вашия доставчик на здравни грижи открито и честно за вашите грижи е една от най-добрите неща, които можете да направите за вашето здраве. В някои случаи може да се обърнете към специалист по затлъстяването – ако има такъв във вашия район. Може да се обърнете и към поведенчески съветник, диетолог или специалист по хранене.

Да бъдеш активен участник в грижата си е важно. Един от начините да направите това е да се подготвите за назначаването си. Помислете за вашите нужди и цели за лечение. Също така, напишете списък с въпроси, които да зададете. Тези въпроси могат да включват

Не забравяйте да уведомите Вашия доставчик на здравни грижи за всички медицински състояния, които имате и за всички лекарства, които се отпускат с рецепта или лекарства без рецепта, витамини или добавки, които приемате.

По време на назначаването си, вашият лекар или друг доставчик на здравни услуги вероятно ще ви зададе няколко въпроса за вашето тегло, хранене, активност, настроение и мисли и каквито и да е симптоми, които може да имате. Може да ви бъдат зададени такива въпроси като

Какво можеш да правиш

Какво да очаквате от Вашия лекар

Ако имате време преди назначаването си, можете да помогнете да се подготвите за срещата, като задържите дневник за диета за две седмици преди назначаването и като запишете колко стъпки ще предприемете в рамките на един ден, като използвате стъпков брояч (крачкомер).

Можете също така да започнете да правите избор, който ще ви помогне да започнете да отслабнете, включително

Какво можете да направите междувременно