Оксибутинин (трансдермален път) предпазни мерки

Много е важно вашият лекар да проверява напредъка ви при редовни посещения. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате.

Това лекарство може да причини сериозен тип алергична реакция, наречена ангиоедем. Ангиоедемът може да бъде животозастрашаващ и изисква незабавно медицинско обслужване. Спрете да използвате това лекарство и незабавно потърсете медицинска помощ, ако имате обрив, сърбеж, голям копринен оток по лицето, клепачи, устни, език, гърло, ръце, крака, крака или полови органи, проблеми с дишането , Или стягане в гърдите, докато използвате това лекарство.

Ако развиете кожен обрив, копривна треска или някаква алергична реакция към това лекарство, преустановете употребата на лекарството и се консултирайте с Вашия лекар възможно най-скоро.

Това лекарство може да ви потисне по-малко, което ще доведе до повишаване на телесната температура. Внимавайте да не прегрявате по време на тренировка или горещо време, докато използвате това лекарство, тъй като прегряването може да доведе до топлинен удар.

Това лекарство може да доведе до замайване, сънливост или замъгляване на зрението. Уверете се, че знаете как реагирате на това лекарство, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което може да бъде опасно, ако сте замаяни, не сте бдителни или не можете да видите добре.

Това лекарство може да предизвика сухота в устата, носа и гърлото. За временно облекчаване на сухотата в устата, използвайте бонбони без захар или смола, разтопете късчета лед в устата си или използвайте заместител на слюнката. Ако обаче устата Ви продължава да се чувства сухо повече от 2 седмици, консултирайте се с Вашия лекар или зъболекар. Продължителната сухота на устата може да увеличи шансовете за зъбно заболяване, включително разпад на зъбите, заболяване на венците и гъбични инфекции.

Избягвайте да пиете алкохол, докато използвате това лекарство.

Не използвайте козметични продукти или други продукти за грижа за кожата на третираната кожа. Въпреки това, можете да използвате това лекарство със слънцезащитен крем.

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.