Олапабиб (орален път)

Дозирането

Пропусната доза

Лекарствата, използвани за лечение на рак, са много силни и могат да имат много странични ефекти. Преди да използвате това лекарство, уверете се, че разбирате всички рискове и ползи. Важно е да работите в тясно сътрудничество с Вашия лекар по време на лечението.

Вземете това лекарство точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. За това може да се увеличи вероятността от нежелани реакции.

Това лекарство обикновено идва с наръчник за лекарства. Прочетете и следвайте инструкциите внимателно. Попитайте Вашия лекар, ако имате някакви въпроси.

Поглъщайте капсулите цели. Не ги смачквайте, не ги разтрошавайте, не ги дъвчете, не ги отваряйте и не ги разтваряйте. Не вземайте капсули, ако изглеждат повредени или имат изтичане.

Не приемайте грейпфрут или Севилски портокали или пийте сок от грейпфрут, докато използвате това лекарство.

Дозата на това лекарство ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози на това лекарство. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

съхранение

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза от това лекарство, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовната схема на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.