Преглед – ганглий киста

Ганглионова киста

Ганглионова киста

Ганглион кисти са бучки, които най-често се развиват в китката. Те обикновено са кръгли или овални и са пълни с желеобразна течност.

Ганглиевите кисти са неракови гърди, които най-често се развиват по сухожилията или ставите на китките или ръцете ви. Те също могат да се появят в глезените и краката. Ганглиевите кисти са обикновено кръгли или овални и са пълни с желеобразна течност.

Малките ганглийски кисти могат да бъдат с размер на грахово зърно, докато по-големите кичури могат да бъдат с диаметър около 2,5 инча (2,5 сантиметра). Ганглиевите кисти могат да бъдат болезнени, ако притиснат близък нерв. Местоположението им може понякога да пречи на движението на ставите.

Ако ганглионната киста ви причинява проблеми, Вашият лекар може да предложи да се опитате да източите кистата с игла. Премахването на киста хирургически също е опция. Но ако нямате симптоми, не е необходимо лечение. В много случаи кистите изчезват сами.

В Рочестър, Минесота и във Феникс / Скотсдейл, Аризона, се нареждат сред най-добрите болници за ортопедия от доклада на САЩ за новините и света. В Джаксънвил, щата Флорида, е класиран като високопроизводителен за ортопедия по доклад на САЩ и света.

Ганглиева киста