оксиморфон

Използването на таблетки с удължено освобождаване на оксиморфон хидрохлорид увеличава риска от пристрастяване към опиоиди, злоупотреба или злоупотреба, което може да доведе до предозиране или смърт. Оценявайте риска преди терапията и наблюдавайте признаците на пристрастяване, злоупотреба или злоупотреба по време на лечението. Може да настъпи сериозна, животозастрашаваща или фатална респираторна депресия, особено при започване на лечението и при увеличаване на дозата. Монитор за признаци на респираторна депресия по време на лечението. Инструктирайте пациентите за правилното им приложение, за да намалите риска от случайно предозиране. Случайното поглъщане може да доведе до фатално предозиране, особено при деца. Продължителната употреба по време на бременност може да доведе до неонатален опиоиден синдром на отнемане, което може да бъде животозастрашаващо, ако не е забелязано и не се лекува. Ако се препоръчва продължителна употреба при бременна жена, консултирайте се с пациента за риска от фетуса и осигурете наличието на лечение. Инструктирайте пациентите да избягват алкохол и съдържащи алкохол продукти, тъй като едновременната употреба може да увеличи експозицията и потенциално да доведе до фатално предозиране.

Употреби за оксиморфон

Терапевтичен клас: Аналгетик

Химически клас: опиоид

Оксиморфон таблетки с удължено освобождаване се използват за облекчаване на умерена до силна болка при пациенти, които се нуждаят от продължително, продължително лечение за дълъг период от време и не трябва да се използват, ако имате нужда от лекарства за болка само за кратко време, като например Възстановяване от операция. Не използвайте оксиморфон за облекчаване на лека болка или в ситуации, при които неркотичното лечение е ефективно. Оксиморфонът не трябва да се използва за лечение на болка, която имате само от време на време или “ако е необходимо”.

Когато оксиморфонът се използва дълго време, той може да се превърне в навик (причиняващ умствена или физическа зависимост). Въпреки това, хората, които продължават болката, не трябва да оставят страха от зависимост да ги предпазват от употребата на наркотици, за да облекчат болката си. Не е вероятно да възникне психическа зависимост (пристрастяване), когато се използват наркотици за тази цел. Физическата зависимост може да доведе до нежелани реакции при отнемане, ако лечението спира изведнъж. Обаче, тежките странични ефекти при отнемане обикновено могат да бъдат предотвратени чрез постепенно намаляване на дозата за период от време, преди лечението да се спре напълно.

Оксиморфонът се предлага само с рецепта на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За оксиморфон трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към оксиморфон или други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Преди да използвате оксиморфон

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите на оксиморфона при педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на оксиморфона при пациенти в старческа възраст. Пациентите в старческа възраст обаче са по-склонни да имат нежелани реакции (напр. Объркване, замайване, сънливост, гадене) и свързаните с възрастта чернодробни, бъбречни или сърдечни проблеми, които могат да изискват повишено внимание и корекция на дозата при пациенти, получаващи оксиморфон.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате оксиморфон, особено важно е вашият медицински специалист да знае, ако приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на оксиморфон с някое от следните лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на оксиморфон с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Използването на оксиморфон с някое от следните лекарства може да доведе до повишен риск от някои нежелани реакции, но използването на двете лекарства може да бъде най-доброто лечение за Вас. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Използването на оксиморфон с някое от изброените по-долу обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да бъде неизбежно. Ако се използват заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате оксиморфон или да ви даде специални инструкции за употребата на храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе на употребата на оксиморфон. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Вземете оксиморфон точно както е указано от Вашия лекар. Не го приемайте повече, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Ви е поръчал лекар. Това е особено важно за пациенти в старческа възраст, които могат да бъдат по-чувствителни към ефектите на болкоуспокояващи лекарства. Ако твърде много от oxymorphone се взима от дълго време, може да стане навик-образуващ (причиняващ умствена или физическа зависимост).

Най-добре е да приемате оксиморфон на празен стомах, поне 1 час преди или 2 часа след хранене.

Ако използвате таблетките с удължено освобождаване

Дозата оксиморфон ще бъде различна за различните пациенти. Следвайте нарежданията на лекаря си или указанията на етикета. Следната информация включва само средните дози оксиморфон. Ако дозата Ви е различна, не я променяйте, освен ако Вашият лекар не Ви каже да го направите.

Количеството лекарство, което приемате, зависи от здравината на лекарството. Също така, броят на дозите, които приемате всеки ден, времето между дозите и времето, през което приемате лекарството, зависят от медицинския проблем, за който използвате лекарството.

Ако пропуснете доза оксиморфон, приемете я възможно най-скоро. Ако обаче е почти време за следващата Ви доза, пропуснете пропуснатата доза и се върнете към редовния график на дозиране. Не двойни дози.

Съхранявайте лекарството в затворен контейнер при стайна температура, далеч от топлина, влага и директна светлина. Пазете от замръзване.

Да се ​​пази далеч от деца.

Правилното използване на оксиморфон

Не дръжте остарялата медицина или лекарството вече не е необходимо.

Посъветвайте се с вашия медицински специалист как трябва да се разпореждате с всяко лекарство, което не използвате.

Оксиморфонът може да причини сериозни нежелани реакции, ако се приема от възрастни, които не са свикнали със силни лекарства против наркотични болки, деца или домашни любимци. Уверете се, че съхранявате лекарството на безопасно и сигурно място, за да предотвратите получаването му от други хора.

Изплакнете цялото неизползвано лекарство до тоалетната, след като приключите лечението си. Също така изплакнете старото лекарство след изтичане на срока на годност. Оксиморфонът е един от малкото лекарства, които трябва да бъдат унищожени по този начин.

Ако ще приемате оксиморфон за дълго време, е много важно Вашият лекар да Ви проверява при редовни посещения за всички проблеми или нежелани реакции, които могат да бъдат причинени от оксиморфон.

Оксиморфонът може да увеличи риска от сериозни проблеми с дишането. Консултирайте се с Вашия лекар незабавно, ако имате затруднено дишане, неправилно, бързо, бавно или плитко дишане, бледо или сини устни, нокти или кожа или задух.

Не използвайте повече оксиморфон или го приемайте по-често, отколкото Ви каже лекарят. Това може да бъде животозастрашаващо. Симптомите на предозиране включват силно замаяност или слабост, забавен сърдечен ритъм или дишане, гърчове, затруднено дишане и студена, залепнала кожа. Свържете се веднага с Вашия лекар, ако забележите тези симптоми.

Оксиморфонът ще добави към ефектите на алкохола и други депресанти на ЦНС (лекарства, които могат да ви направят сънлив или по-малко бдителни). Някои примери за депресанти на ЦНС са антихистамини или медикаменти за сенна хрема, други алергии или настинки, успокоителни средства, успокоителни средства или лекарства за сън, други медикаменти за болкоуспокояващи или наркотици, лекарства за пристъпи или барбитурати, мускулни релаксанти или анестетици, включително някои зъбни анестетици , Проверете при Вашия лекар, преди да приемете някое от другите лекарства, изброени по-горе, докато използвате оксиморфон.

Предпазни мерки при използване на оксиморфон

Оксиморфон може да бъде навик. Ако смятате, че лекарството не работи, не използвайте повече от предписаната от Вас доза. Посъветвайте се с Вашия лекар за инструкции.

Оксиморфонът може да накара някои хора да станат сънливи, замаяни или замаяни или да почувстват фалшиво чувство за благополучие. Уверете се, че знаете как реагирате на оксиморфона, преди да шофирате, да работите с машини или да правите каквото и да било друго, което би могло да бъде опасно, ако сте замаяни, не сте бдителни или стегнати.

Замаяност, замаяност или дори припадък може да се появи, когато се изправите внезапно от легнало или седнало положение. Повдигането бавно може да помогне да се намали този проблем. Също така, леглото за известно време може да облекчи замайването или замайването.

Използването на оксиморфон за дълго време може да причини тежка запек. За да предотвратите това, Вашият лекар може да ви насочи да вземате лаксативи, да пиете много течности или да увеличите количеството фибри в диетата си. Не забравяйте да следвате внимателно указанията, защото продължаващият запек може да доведе до по-сериозни проблеми.

Преди да предприемете каквато и да е операция (включително стоматологична хирургия) или спешно лечение, кажете на лекаря или зъболекаря, който отговаря, че използвате оксиморфон. Сериозни нежелани реакции могат да настъпят, ако Вашият лекар или зъболекар Ви дадат определени други лекарства, без да знаете, че използвате оксиморфон.

Ако сте използвали оксиморфон редовно в продължение на няколко седмици или повече, не променяйте дозата си или внезапно спрете да я използвате, без да се консултирате предварително с Вашия лекар. Вашият лекар може да поиска постепенно да намалите сумата, която приемате, преди да го спрете напълно. Нежеланите реакции при отнемане могат да настъпят, когато лекарството е спряно внезапно, защото тялото ви е свикнало с оксиморфон.

Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете, докато приемате това лекарство. Използването на оксиморфон, докато сте бременна, може да предизвика синдром на неонатално отдръпване при новороденото, което може да бъде животозастрашаващо. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако бебето ви има следните симптоми: ненормален сън, диария, вихрушка, раздразнителност, треперене или тремор, загуба на тегло, повръщане или неуспех да наддават на тегло.

Оксиморфон странични ефекти

оксиморфон

Не приемайте други лекарства, освен ако не са били обсъдени с Вашия лекар. Това включва лекарства с рецепта или без рецепта (лекарства без рецепта) и билкови или витаминни добавки.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Потърсете спешна помощ незабавно, ако възникне някой от следните симптоми на предозиране

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule 2 Висок потенциал за злоупотреба

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

WADA Class Anti-Doping Класификация

Болка трамадол, оксикодон, ацетаминофен, тиленол, напроксен, аспирин, ибупрофен, хидрокодон, амитриптилин, перцецет, хидроксизин, клонидин

Трудна болка Opana, Stadol, буторфанол, Talwin, pentazocine, ropivacaine, Naropin, Numorphan