Nucala (меполизумаб) информация за пациента

Какво представлява Нукала?

Nucala е подкожна инжекция, прилагана веднъж месечно, която се използва заедно с други лекарства за подпомагане на контролирането на тежка астма при възрастни и деца, които са навършили 12 години.

Nucala може да се използва и за цели, които не са изброени в това ръководство за лекарства.

Следвайте всички указания на етикета и опаковката на лекарството. Кажете на всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички ваши медицински състояния, алергии и всички лекарства, които използвате.

Важна информация

Не трябва да използвате Nucala, ако сте алергични към меполизумаб.

За да сте сигурни, че Накала е безопасна за Вас, кажете на Вашия лекар дали

Вие също така използвате лекарства за стероидна астма

Имате анамнеза за паразитна инфекция (като кръгли червеи или тения)

Преди да приемете това лекарство

Имате история на херпес зостер (наричан още херпес зостер); или

Никога не сте имали варицела или сте получили ваксина срещу варицела (варицела).

Може да Ви бъде приложена ваксина за херпес зостер, преди да започнете да използвате Nucala.

Не е известно дали Накала ще навреди на нероденото бебе. Уведомете Вашия лекар, ако сте бременна или планирате да забременеете.

Ако сте бременна, вашето име може да бъде регистрирано в регистър за бременност. Това е за проследяване на резултата от бременността и за оценка на всички ефекти на Nucala върху бебето.

Не е известно дали меполизумаб преминава в кърмата или ако може да навреди на бебе. Уведомете Вашия лекар, ако кърмите бебе.

Nucala не е одобрен за употреба от лица на възраст под 12 години.

Използвайте Nucala точно както е предписано за вас. Следвайте всички указания на етикета си с рецепта. Не използвайте това лекарство в по-големи или по-малки количества или по-дълго от препоръчаното.

Преди да започнете лечението с Nucala, Вашият лекар може да извърши тестове за измерване на нивата на определен тип бели кръвни клетки (еозинофили).

Nucala се инжектира под кожата веднъж на всеки 4 седмици. Може да ви бъде показано как да използвате инжекции у дома. Не давайте това лекарство, ако не разбирате как да използвате инжекцията и правилно изхвърляте използваните игли и спринцовки.

Накала не е спасително лекарство. Тя няма да работи достатъчно бързо, за да лекува астматична атака. Използвайте само бързо действащо лекарство за инхалация за астматичен пристъп. Кажете на Вашия лекар, ако изглежда, че вашите астматични лекарства също не работят.

Nucala е прахообразно лекарство, което трябва да се смеси с течност (разредител), преди да се използва. Ако използвате инжекциите у дома, не забравяйте да разберете как правилно да смесвате и съхранявате лекарството.

Внимателно завъртете, но не разклащайте смесеното лекарство. Пригответе дозата си само когато сте готови да инжектирате. Не използвайте, ако лекарството е променило цвета си или има частици в него. Посъветвайте се с Вашия фармацевт за ново лекарство.

Всеки флакон (бутилка) от Nucala за еднократна употреба е само за еднократна употреба. Изхвърлете след една употреба, дори ако все още има останало лекарство след инжектиране на дозата.

Използвайте игла и спринцовка за еднократна употреба само веднъж. Следвайте всички държавни или местни закони за изхвърляне на използвани игли и спринцовки. Използвайте контейнер за изхвърляне на отпадъци “остри” (попитайте фармацевта къде да го вземете и как да го изхвърлите). Съхранявайте този контейнер на място, недостъпно за деца и домашни любимци.

Ако използвате стероидно лекарство, не спирайте да го използвате внезапно или може да имате неприятни симптоми на отнемане. Говорете с Вашия лекар за намаляване на дозата стероиди, преди да се спрете напълно.

Съхранявайте несмесената Nucala на стайна температура далеч от влага, топлина и светлина.

След смесване на това лекарство, съхранявайте го при стайна температура и го използвайте в рамките на 8 часа. Не замразявайте.

Обичайна доза за възрастни от Nucala за астма – Поддръжка

Как се прилага Nucala?

100 mg подкожно на всеки 4 седмици; Коментар; – Това лекарство трябва да се прилага в горната част на ръката, бедрото или корема. – Необходимостта от продължаване на терапията с това лекарство трябва да се оценява поне веднъж годишно. Употреба: Допълнително поддържащо лечение за тежка астма с еозинофилен фенотип

Обичайната дозировка за астма за деца – Поддръжка

На 12 или повече години; 100 mg подкожно на всеки 4 седмици; Коментар; – Това лекарство трябва да се прилага в горната част на ръката, бедрото или корема. Употреба: Допълнителна поддържаща терапия за тежка астма с еозинофилен фенотип

Посъветвайте се с Вашия лекар, ако пропуснете доза Nucala.

Следвайте инструкциите на Вашия лекар относно всички ограничения върху храната, напитките или дейността.

Получавайте спешна медицинска помощ, ако имате признаци на алергична реакция към Nucala: копривна треска; Трудно дишане; Чувство, че може да излезете; Подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Обадете се незабавно на Вашия лекар, ако имате такива

Необичайна болка или умора

Изгаряне или изтръпване навсякъде в тялото ви; или

Червен или мехуриращ кожен обрив.

Честите нежелани реакции на Nucala могат да включват

Информация за дозиране на Nucala

главоболие

Какво ще стане, ако пропусна доза?

Чувство на слабост или умора

болка в гърба; или

Какво ще се случи, ако прекаля доза?

Болка, подуване, зачервяване, парене или сърбеж, където се инжектира лекарството.

Това не е пълен списък на нежеланите реакции, а други могат да се появят. Посъветвайте се с Вашия лекар за медицински съвет за нежелани реакции. Можете да съобщите за нежелани реакции на правителството в правителството – 1088.

Какво трябва да избягвам докато използвам Nucala?

Уведомете Вашия лекар за всички ваши настоящи лекарства и за всички, които започнете или спрете да използвате, особено

Орално (приемано през устата) или инхалаторно лекарство за стероиди.

Други лекарства могат да взаимодействат с Nucala, включително лекарства без рецепта и без рецепта, витамини и растителни продукти. Уведомете всеки от вашите доставчици на здравни грижи за всички лекарства, които използвате сега, и за всяко лекарство, което започнете или спрете да използвате.

1.01.2016-01-26, 1:40:04

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

Календар на одобрението Календар на наркотици в правителството

Астма, поддръжка Symbicort, албутерол, флутиказон, монтелукаст, Singulair, Advair Diskus, Ventolin, ProAir HFA, метилпреднизолон, будезонид, Dulera, теофилин

Астма преднизон, монтелукаст, Singulair, триамцинолон, дексаметазон, метилпреднизолон, ипратропиум, Dulera, Xopenex, Decadron, Breo Ellipta, Medrol Dosepak

Неукалеви нежелани реакции

Какви други лекарства ще повлияят на Накала?

Nucala (меполизумаб)