orbactiv

Терапевтичен клас: антибиотик

Употреби за Orbactiv

Химически клас: Гликопептид

Това лекарство трябва да се дава само от или под прякото наблюдение на Вашия лекар.

При вземането на решение за употреба на лекарството, рисковете от приемане на лекарството трябва да се преценят срещу доброто, което ще бъде направено. Това е решение, което вие и вашият лекар ще направите. За това лекарство трябва да се има предвид следното

Уведомете Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към това лекарство или към други лекарства. Също така кажете на вашия медицински специалист, ако имате други видове алергии, като например храни, бои, консерванти или животни. За продукти, които не се отпускат с рецепта, внимателно прочетете етикета или съставките на опаковката.

Не са провеждани подходящи проучвания за връзката на възрастта с ефектите от инжектирането на оритаванцин в педиатричната популация. Безопасността и ефикасността не са установени.

Съответните проучвания, извършени до този момент, не показват гериатрични специфични проблеми, които биха ограничили полезността на инжектирането на оритаванцин при пациенти в старческа възраст.

Не са провеждани адекватни проучвания при жени за определяне на детския риск при употребата на това лекарство по време на кърмене. Претегнете потенциалните ползи от потенциалните рискове, преди да приемате това лекарство, докато кърмите.

Преди да използвате Orbactiv

Въпреки че някои лекарства не трябва да се използват заедно, в други случаи две различни лекарства могат да се използват заедно, дори ако може да се случи взаимодействие. В тези случаи Вашият лекар може да поиска промяна на дозата или може да са необходими други предпазни мерки. Когато приемате това лекарство, особено важно е вашият медицински специалист да знае дали приемате някое от изброените по-долу лекарства. Следващите взаимодействия са избрани въз основа на тяхното потенциално значение и не са непременно всеобхватни.

Не се препоръчва употребата на това лекарство с някое от изброените по-долу лекарства. Вашият лекар може да реши да не Ви лекува с това лекарство или да промени някои от другите лекарства, които приемате.

Използването на това лекарство с някое от следните лекарства обикновено не се препоръчва, но в някои случаи може да се наложи. Ако и двете лекарства са предписани заедно, Вашият лекар може да промени дозата или колко често да използвате едно или и двете лекарства.

Някои лекарства не трябва да се използват по време или около времето на приемане на храна или хранене на определени видове храна, тъй като могат да се появят взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с определени лекарства също може да предизвика взаимодействия. Обсъдете с вашия медицински специалист употребата на Вашето лекарство с храна, алкохол или тютюн.

Наличието на други медицински проблеми може да повлияе употребата на това лекарство. Уверете се, че информирайте Вашия лекар, ако имате други медицински проблеми, особено

Медицинска сестра или друг обучен здравен специалист ще Ви даде това лекарство в болница. Това лекарство се дава чрез игла, поставена в една от вените ви. Лекарството трябва да се инжектира бавно, така че вашият IV тръба трябва да остане на мястото си в продължение на 3 часа.

Вашият лекар ще провери внимателно напредъка ви, докато приемате това лекарство. Това ще позволи на Вашия лекар да види дали лекарството работи правилно и да решите дали трябва да продължите да го приемате. Може да са необходими кръвни изследвания, за да се проверят нежеланите ефекти.

Не използвайте хепарин до 48 часа след приема на оритаванцин.

Използването на това лекарство заедно с варфарин може да увеличи риска от кървене. Кажете на лекаря си незабавно, ако имате кървене от венците, кашляне на кръв, замаяност, кръвотечение от носа, червено или черно, зачервени изпражнения, червена или тъмнокафява урина или затруднено дишане.

Преди да имате каквито и да било медицински изследвания, кажете на лекар, който отговаря, че приемате това лекарство. Резултатите от някои тестове (напр. Коагулационни тестове) могат да бъдат повлияни от това лекарство.

Това лекарство може да причини сериозни алергични реакции. Кажете на лекаря си веднага, ако имате обрив, сърбеж, затруднено дишане, проблеми с гълтането или подуване на ръцете, лицето или устата, докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да предизвика реакции, свързани с инфузията. Това може да бъде животозастрашаващо и да изисква незабавно медицинско обслужване. Уведомете незабавно Вашия лекар, ако започнете да страдате от кашлица, затруднено преглъщане, замаяност, сърдечен ритъм, затруднено дишане, подуване на лицето или ръцете, треска, студени тръпки, сърбеж или уртикария или усещане за топлина или зачервяване на горната част на тялото Докато приемате това лекарство.

Това лекарство може да причини диария, а в някои случаи може да е тежко. Може да се появи след 2 месеца или повече след спиране на употребата на това лекарство. Не приемайте лекарства за лечение на диария, без първо да се консултирате с Вашия лекар. Ако имате някакви въпроси или ако лека диария продължава или се влоши, консултирайте се с Вашия лекар.

Кажете на лекаря си незабавно, ако имате повишена костна болка. Това може да е симптом на остеомиелит.

Заедно с необходимите ефекти, лекарството може да причини някои нежелани ефекти. Въпреки че не могат да се появят всички тези нежелани реакции, ако се появят, може да се наложи медицинско обслужване.

Проверете незабавно при Вашия лекар или медицинска сестра, ако възникне някоя от следните нежелани реакции

Възможно е да се появят някои нежелани реакции, които обикновено не се нуждаят от медицинска помощ. Тези нежелани реакции могат да изчезнат по време на лечението, тъй като тялото Ви се адаптира към лекарството. Също така вашият медицински специалист може да ви каже как да предотвратите или намалите някои от тези нежелани реакции. Проверете при Вашия медицински специалист, ако някоя от следните нежелани реакции продължи или е притеснителна или имате някакви въпроси за тях

Други нежелани реакции, които не са изброени, могат да се проявят и при някои пациенти. Ако забележите други ефекти, консултирайте се с Вашия медицински специалист.

Правилно използване на Orbactiv

Достъпност само за Rx

Бременност Категория C Рискът не може да бъде изключен

CSA Schedule N Не е контролирано лекарство

История на одобрението Календар на лекарствата в FDA

Инфекция на кожата и структурата ципрофлоксацин, азитромицин, цефуриксон, кларитромицин, цефуроксин, гентамицин за локално приложение, Rocephin, амоксицилин / клавуланат, миноциклин, Bactroban, Ceftin, Omnicef, Avelox, Biaxin, meropenem, mupirocin topical, moxifloxacin, Неомицин локално, линезолид

Предпазни мерки при използване на Orbactiv

 Или се присъединете към групата за поддръжка на Orbactiv, за да се свържете с други, които имат подобни интереси.

Orbactiv странични ефекти

Orbactiv (oritavancin)